Doriți să vă susțineți microbiomul, dar nu știți ce alimente să includeți în dieta dumneavoastră? Iată 4 mâncăruri sărate și dulci care îți stimulează digestia, sunt pline de proteine, fibre și prebiotice, ușor și rapid de preparat și ideale de luat într‑o cutie la școală sau la serviciu. Deci, care va fi preferata ta? 😏
1 porție conține
- 549 kcal
- 74 g carbohidrați
- 21 g grăsimi
- 18 g proteine
Pentru 1 porție
- 60 g de orez iasomie
- 100 g de kimchi
- 1 linguriță de ulei
- 1 căpățănă de usturoi
- 1 linguriță de sos de soia
- 1 strop zahăr din trestie
- 1 ou
- 1 strop de susan
- 1 strop sare
- 1 strop de piper
- 50 g de fulgi de ovăz
- 1/2 de linguriță de oțet de mere
- 70 g apă
- 80 g de iaurt de nucă de cocos
- 20 g proteine de vanilie
- 30 g de fructe de pădure
- 1 linguriță Miere
- 1 linguriță de unt de migdale
- 5 g de nuci pecan
- 150 g de cartofi dulci
- 100 g de năut
- 30 g de quinoa
- 100 g de varză
- 10 g de semințe de floarea-soarelui
- 15 g de ulei de măsline
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 strop sare
- 1 strop de piper
- 1 strop de usturoi
- 1 Vilgain proteine prebiotice
- 1 mandarină
- 150 g de chefir
Instrucțiuni:
-
OREZ PRĂJIT CU KIMCHI
1 porție: 549 kcal I 17,7 g B I 73,5 g S I 21 g T
1. Se sotează ceapa și usturoiul presat, în ulei. Se adaugă kimchi, sosul de soia, un vârf de cuțit de zahăr și orezul fiert. Se amestecă și se condimentează.
2. Se gătește un ochi de ou în tigaie.
3. Acum tot ce trebuie să faceți este să serviți - orez cu kimchi, ou și semințe de susan deasupra. Opțional adăugați ceapă de primăvară.
-
TERCI DE OVĂZ FERMENTAT
1 porție: 564 kcal I 27,5 g B I 63 g S I 24,5 g T
1. Fermentați fulgii de ovăz cu o zi înainte (sau cel puțin 6 ore). Se toarnă cerealele într‑un pahar, se acoperă cu apă, se adaugă o linguriță de oțet de mere, o lingură de iaurt de cultură vie, se amestecă și se acoperă cu un prosop de bucătărie sau o batistă. Se lasă să fermenteze.
2. După ce au fermentat, se amestecă cu proteinele, se răstoarnă într‑un bol sau se lasă într‑un pahar și se ornează cu iaurtul rămas, fructe, nuci, un strop de miere și unt de nuci.
-
SALATĂ CU NĂUT ȘI LEGUME
1 porție: 672 kcal I 22,6 g B I 91,2 g S I 22,1 g T
1. Tăiați cartofii dulci în cuburi mici și prăjiți‑i într‑o friteuză cu aer cald asezonați și stropiți cu puțin ulei de măsline. Procedați la fel și cu năutul și varza de Bruxelles.
2. Se fierbe quinoa până se înmoaie.
3. Serviți apoi totul pe o farfurie, asezonați după gust și presărați cu semințe de floarea soarelui. Puteți adăuga și maioneză light sau alt sos favorit.
-
GUSTARE CARE STIMULEAZĂ SĂNĂTATEA INTESTINELOR
1 porție: 365 kcal I 23,1 g B I 37,2 g S I 11,6 g T
Acest lucru este mega ușor, luați o gustare prebioproteică în funcție de preferințele dvs. de gust, o cană de kefir sau limonada fermentată preferată și o mandarină sau un măr.