Uleiuri vegetale pentru gătit
Uleiurile de masă sunt echipamente esențiale pentru fiecare bucătărie. Într‑o bucătărie caldă, acestea sunt utile pentru gătit, copt, prăjit și prăjit. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă atunci când utilizați aceste uleiuri la așa‑numitul punct de fum, adică temperatura la care uleiul arde prin (fumul este ușor vizibil cu ochiul liber). Unele tipuri de ulei conțin, de asemenea, substanțe care pot fi transformate în substanțe nocive la temperaturi ridicate. În general, uleiurile rafinate sunt potrivite pentru gătitul la cald.
Uleiurile presate la rece, pe de altă parte, sunt mai potrivite pentru gătitul la rece, deoarece sunt mai nutritive. Acestea pot fi folosite în dressinguri , sosuri, dip‑uri sau pur și simplu pentru a picura peste salate.
Tipuri de uleiuri de gătit
Există zeci de uleiuri care sunt concepute pentru gătit. În special, uleiurile de nuci (de exemplu, migdale sau arahide) sau semințe (de exemplu, cânepă, dovleac sau susan), care dau o aromă unică mâncărurilor. Pentru gătitul de zi cu zi și ocazional, cumpărați de la noi pentru:
- ulei de avocado are proprietăți similare cu uleiul de măsline. Uleiul de avocado presat la rece este bogat în grăsimi sănătoase și are o aromă ușoară de avocado. Uleiul rafinat de avocado are un punct de fum ridicat, de aproximativ 270 °C.
- Uleiul de nucă de cocos ocupă un loc special în cosmeticele de uz casnic. În bucătărie, este o alternativă care adaugă o aromă exotică mâncărurilor. Uleiul de cocos este de obicei disponibil sub forma unui solid alb, în care se transformă la temperaturi sub 25 °C.
- Uleiul de măsline a.k.a. uleiul de măsline este un clasic în lumea uleiurilor de gătit al cărui gust amar este ușor de recunoscut. Acesta are o varietate de utilizări atât în bucătăria caldă, cât și în cea rece.
Noutate în ultimii ani uleiurile spray care permit o aplicare mai precisă și mai uniformă a uleiului. Acestea sunt, de asemenea, potrivite pentru cei care urmăresc fiecare calorie.