Vitamina D

Produse: 0
Sortează după
:
Implicit
Nu am găsit niciun produs aici

Produsele au fost văndute. Vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru mai multe informații.

Suplimente alimentare cu vitamina D

Vitamina D este importantă pentru buna dezvoltare și sănătate a oaselor și a dinților și contribuie, de asemenea, la imunitatea noastră. Aceasta poate fi suplinită prin expunerea la soare, dar cea mai mare parte a populației este deficitară, mai ales în timpul lunilor de iarnă. În această perioadă, este indicat să luați un supliment alimentar cu această vitamină. Vitamina D poate fi suplimentată parțial și din alimentație - pește gras, fructe de mare, ouă sau produse lactate.

Forme de vitamina D

Vitamina D se prezintă sub mai multe forme. Principalele care se găsesc în suplimentele alimentare includ:

  • Vitamina D2 (ergocalciferol) este o vitamină de origine vegetală care se obține în principal din ciuperci care cresc la soare sau din drojdie. Datorită originii sale, este populară în rândul veganilor și vegetarienilor;
  • vitamina D3(colecalciferol) este o vitamină care este produsă în mod natural în piele atunci când este expusă la soare. Această formă este de câteva ori mai eficientă decât vitamina D2. Vitamina D3 din suplimente este cel mai adesea derivată din lanolină sau ulei de pește. Vitamina D3 vegană este extrasă din alge marine sau licheni.

Efectele vitaminei D

Vitamina D este esențială pentru organismul uman. Un aport suficient poate reduce riscul apariției anumitor boli. De asemenea, este crucială în copilărie, când asigură o dezvoltare corespunzătoare. Vitamina D contribuie la:

  • Niveluri normale de calciu în sânge,
  • menținerea unor oase și dinți normali,
  • funcționarea normală a sistemului imunitar și
  • menținerea unei funcții musculare normale.

În plus, vitamina D poate regla starea de spirit și reduce depresia sau poate contribui în parte la pierderea în greutate prin implicarea în funcția metabolică normală.

Deficiența de vitamina D

Producția naturală de vitamina D poate fi afectată în mod negativ de traiul într‑o zonă foarte poluată, de petrecerea unei mari părți a zilei în interior, de fototipul pielii sau de utilizarea excesivă a protecției solare. Deficitul de vitamina D se poate manifesta atunci prin stări de dispoziție, oboseală, dureri musculare și osoase sau o incidență crescută a fracturilor. Deficitul pe termen lung poate contribui, de asemenea, la apariția unor boli autoimune sau cardiovasculare.

Dozajul de vitamina D

Deși doza recomandată din punct de vedere legal este de 200 UI(5 μg) - și dublă pentru copii și femeile însărcinate și care alăptează - o doză de 1000‑2000 UI de vitamina D pe zi este în general considerată o cantitate sigură. Această cantitate ar trebui să asigure niveluri sanguine adecvate de vitamina D. Dozele mai mari trebuie consultate cu un medic.

Vitamina D este clasificată ca o vitamină liposolubilă și, prin urmare, este posibil să se producă un supradozaj al acesteia. Cu toate acestea, acest lucru nu este un eveniment foarte frecvent și poate fi cauzat de utilizarea excesivă a suplimentelor de vitamina D. Supradozajul se manifestă, de exemplu, prin greață, vărsături, slăbiciune sau amețeli.

Suplimentelede vitamina D se iau cel mai frecvent sub formă de tablete și capsule, dar sunt disponibile și suplimente sub formă de picături sau spray‑uri pentru o administrare mai ușoară.