Uleiuri de gătit în spray
La fel ca cele clasice, uleiurile de gătit în spray sunt perfecte pentru copt, gătit și pot fi folosite și în bucătăria rece, dacă doriți doar să "stropiți" ceva. Spray‑ul permite ca uleiul să fie aplicat uniform, ceea ce este deosebit de util pentru suprafețele inegale, cum ar fi ungerea unei forme de brioșe.
Cu toate acestea, cel mai mare avantaj este dozarea mai ușoară și mai precisă, care este apreciată în special de cei care numără fiecare calorie. O linguriță, care este unitatea de măsură utilizată în mod obișnuit, conține aproximativ 5 g de ulei, în timp ce o singură apăsare de spray de ulei aplică mai puțin de 2 g, și uniform.
Ce ulei să alegeți?
Atunci când alegeți un ulei pentru spray, accentul ar trebui să fie pus în principal pe calitatea acestuia, care poate fi evaluată cu ușurință prin examinarea compoziției produsului - în mod ideal, acesta nu ar trebui să conțină impurități. Utilizarea uleiului este un criteriu la fel de important. Fiecare ulei are un așa‑numit punct de fum diferit, adică punctul la care uleiul începe să ardă și nu este potrivit pentru consum:
ulei de avocado | 270 °C |
ulei de rapiță | 240 °C |
ulei de măsline | 210 °C |
ulei de nucă de cocos | 200 °C |
ulei de floarea soarelui | 110 °C |
Din tabel reiese clar că uleiul de avocado sau de rapiță sunt cele mai bune însoțitoare pentru o bucătărie caldă. Deși poate fi o surpriză pentru unii, uleiul absolut nepotrivit în această privință este uleiul de floarea‑soarelui. Deși uleiul de măsline este potrivit pentru tratamentul termic, uleiul extravirgin, care este presat la rece pentru a păstra beneficiile pentru sănătate, este degradat în timpul tratamentului termic și proporția de substanțe benefice este redusă. Am abordat acest aspect pe larg în articolul nostru despre uleiurile vegetale.
Dacă nu știți la ce spray pentru ulei de gătit să apelați, încercați marca noastră Vilgain, care vă va impresiona cu sistemul său unic de dozare.