Suplimente pentru memorie și concentrare

Creierul este centrul de control al sistemului nostru nervos, responsabil pentru funcțiile cognitive, cum ar fi memoria, atenția și vigilența. Pentru ca creierul să funcționeze corect, este, prin urmare, important, ca și în cazul mușchilor, să se asigure o nutriție adecvată.

În special, o ofertă suficientă de de antioxidanți, acizi grași omega 3, vitamine și minerale au un efect pozitiv asupra sănătății creierului, sunt antiinflamatorii și protejează celulele creierului de stresul oxidativ.

Fie că este vorba de examene, de apropierea termenelor limită la locul de muncă sau de nevoia de a reduce oboseala și de a îmbunătăți concentrarea, un suplimente alimentarecombinate în mod ideal cu un stil de viață sănătos și un somn de calitate, pot "biciui" creierul pentru o performanță mai bună.

Printre cele mai populare suplimente alimentare pentru memorie și concentrare, așa-numitele. nootropice sunt:

  • Ginkgo biloba Este antiinflamator, îmbunătățește circulația sângelui (nu numai) în creier, memoria pe termen scurt, concentrarea și, de asemenea, susține sănătatea mintală;
  • lecitinăcunoscută sub numele de "hrana creierului", este implicată în formarea și repararea membranelor celulare. În organism, se descompune în neurotransmițătorul acetilcolină, favorizând astfel memoria. Ea se găsește în mod natural în ouă, soia sau semințe de floarea-soarelui;
  • cofeină este un stimulent popular care întârzie oboseala, crește vigilența și concentrarea. Efectele sale pot fi potențate prin suplimentarea comună cu l-teanină;
  • guarana se caracterizează prin conținutul său ridicat de cofeină. În plus, conține și stimulenții teofilina și teobromina, care întârzie senzația de oboseală și îmbunătățesc funcția cognitivă a creierului pentru perioade mai lungi de timp.

Funcția cognitivă poate fi, de asemenea, susținută de o serie de adaptogeni - substanțe care contribuie la bunăstarea fizică și mentală generală. Printre cele mai cunoscute se numără Ginseng, maca peruviana, ashwagandharoz, pietre roz, unele ciuperci vitale sau mumio.