Proteine vegane

Produse: 7
Sortează după
:
Implicit
Vilgain Plant Based Protein
Pe bază de plante 🌱
Vilgain Plant Based Protein ⁠–⁠ proteină vegană gustoasă cu un spectru complet de aminoacizi
Ciocolată 1000 g
119,90 RON
Myprotein Soy Protein Isolate
1000 g
3 arome
346
68,90 RON
Myprotein Vegan Blend
1000 g
4 arome
139,00 RON
Vilgain Plant Based Protein
Așteptăm pe 14. 6.
Vilgain Plant Based Protein ⁠–⁠ proteină vegană gustoasă cu un spectru complet de aminoacizi
Vanilie 1000 g
225
Așteptăm pe 14. 6.
Vilgain Plant Based Protein
Așteptăm pe 31. 5.
Vilgain Plant Based Protein ⁠–⁠ proteină vegană gustoasă cu un spectru complet de aminoacizi
Vanilie 30 g
225
Așteptăm pe 31. 5.
Vilgain Plant Based Protein
Temporar epuizat
Vilgain Plant Based Protein ⁠–⁠ proteină vegană gustoasă cu un spectru complet de aminoacizi
Ciocolată 30 g
Temporar epuizat
Myprotein Clear Vegan Protein
Așteptăm pe mâine
Myprotein Clear Vegan Protein
3 arome
Așteptăm pe mâine

Ce este proteina vegană?

Proteina vegană se referă la suplimentele proteice care sunt fabricate exclusiv din surse vegetale. Datorită compoziției lor, aceste proteine sunt în mod natural fără lactoză, fără proteine din lapte de vacă și, în unele cazuri, fără gluten. În comparație cu proteinele din lapte (de exemplu, din zer sau cazeină), acestea au însă un conținut mai mic de aminoacizi esențiali, o digestibilitate mai slabă și mai lentă, o solubilitate mai slabă și un gust mai slab. În cazul proteinelor vegetale, este posibil să se aleagă între proteine cu un singur ingredient sau cu mai multe ingrediente.

Tipuri de proteine vegane

Cele mai bine vândute proteine cu un singur component includ:

  • Proteina de soia - cea mai populară proteină vegetală, care se mândrește cu un conținut ridicat de proteine. Compoziția sa de aminoacizi esențiali este similară cu cea a proteinelor animale, iar consumul său este asociat cu o reducere a colesterolului. A căzut în dizgrație din cauza alergiei comune la soia;
  • proteina de mazăre - provine din mazăre galbenă, nu verde, ceea ce determină culoarea sa bej. Conține toți aminoacizii esențiali, dar cu un conținut scăzut de metionină. În plus, este o sursă bună de arginină, BCAA sau fier;
  • proteina de cânepă - din cauza conținutului scăzut de lizină, nu poate fi clasificată drept o proteină completă. Este o sursă bună de fibre, fier, zinc, magneziu și acid alfa‑linolenic (o sursă vegetală de omega 3);
  • proteina din orez - este de obicei obținută din orez brun, ceea ce o face o sursă bună de fibre, calciu sau fier. Pe de altă parte, conține cantități scăzute de aminoacizi esențiali.

Compoziția obișnuită în macronutrienți a acestor proteine poate fi comparată în tabelul de mai jos:

Tipul de proteinăConținutul de proteineConținutul de grăsimiConținutul de carbohidrați
Soia88 g3 g0 g
Mazăre75 g7,5 g5 g
Cânepă50 g10 g21 g
Orez80 g10 g4,5 g

Proteinele din dovleac, susan, arahide sau migdale, de exemplu, cunosc și ele un mare avânt și sunt mai degrabă folosite la gătit sau la copt decât în băuturile proteice.

Cum se utilizează proteinele vegetale?

Proteinele vegetale sunt potrivite în special pentru vegani, vegetarieni, persoane cu intoleranță la lactoză sau alergii la proteinele din laptele de vacă. Datorită încărcăturii mai reduse asupra mediului, acestea reprezintă, de asemenea, o alternativă potrivită pentru persoanele cu preocupări ecologice.

Proteinele vegane sunt utilizate în același mod ca și proteinele animale - pentru a reface proteinele în timpul zilei, pentru pierderea în greutate sau pentru a  câștiga masă musculară. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că au o rată de utilizare mai mică, prin urmare o capacitate mai mică de a construi mușchi. Capacitatea de utilizare a proteinelor vegetale poate fi îmbunătățită:

  • prin creșterea cantității de proteine vegetale,
  • prin utilizarea în comun cu probioticele, sau
  • princombinarea mai multor surse de proteine vegetale.

Combinația mai multor tipuri de proteine vegetale este cea care este din ce în ce mai des utilizată în cazul proteinelor vegane. Puteți încerca varianta noastră cu mazăre și orez Vilgain Proteine pe bază de plantecare este suplimentată cu metionină, ceea ce îi conferă un spectru complet de aminoacizi.

Mai multe aporturi de proteine pe bază de plante

Dacă sunteți un vegan sau vegetarian care se luptă cu un aport scăzut de proteine, încercați, de exemplu batoane proteice veganebiscuiți, biscuiți, biscuiți, carne uscată sau chipsuri proteice. Puteți încorpora apoi unele dintre cele mai bune surse de proteine vegetale în dieta dumneavoastră obișnuită.

Tipuri de proteine:Soia, mazăre, orez, cânepă
Fără:Gluten, lactoză, îndulcitori artificiali
Mărci:PEScience, MyProtein, Extrifit...
Arată mai mult Arată mai puțin