Magneziu

Produse: 0
Sortează după
:
Implicit
Nu am găsit niciun produs aici

Produsele au fost văndute. Vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru mai multe informații.

Efectele magneziului

Magneziul, sau magneziul, este unul dintre cele mai importante elemente care se găsesc în corpul uman. Este necesar în fiecare celulă, unde intervine în reacțiile enzimatice producătoare de energie. Cu toate acestea, este, de asemenea, responsabil pentru o varietate de alte funcții și este implicat în funcționarea optimă/corectă a organismului. Principalele efecte includ:

  • Reducerea oboselii și a epuizării,
  • buna funcționare a sistemelor nervos și muscular,
  • promovarea bunăstării psihologice și reducerea iritabilității,
  • susținerea metabolismului energetic,
  • îmbunătățirea utilizării oxigenului în celule,
  • reducerea stresului oxidativ și întârzierea îmbătrânirii celulare și
  • prevenirea crampelor.

Pentru femei, magneziul poate ajuta în timpul dificultăților cu așa‑numitele sindromul premenstrualcare se caracterizează prin dureri în partea inferioară a abdomenului, dureri de spate iritabilitate sau hipersensibilitate.

Dar prea mult din orice lucru face rău, iar magneziul nu este diferit, deși un supradozaj este puțin probabil în situații normale. Printre efectele secundare ale magneziului se numără lipsa poftei de mâncare, diareea, balonarea, vărsăturile, tensiunea arterială scăzută și încetinirea ritmului cardiac. În astfel de cazuri, cea mai simplă soluție ar trebui să fie întreruperea temporară a magneziului.

Cum să recunoști o deficiență de magneziu?

O treime din populație este afectată de deficiența de magneziu. În special la populația masculină, deficitul este cauzat de o compoziție diferită a alimentației, care trebuie apoi îmbogățită cu un supliment alimentar. Cele mai frecvente manifestări ale deficienței de magneziu includ:

  • crampe musculare și furnicături ale membrelor,
  • oboseală, insomnie, dureri de cap și tulburări de concentrare,
  • stări de spirit, predispoziție la stres și depresie,
  • nervozitate, palpitații cardiace,
  • greață, diaree sau
  • afectarea calității părului și a unghiilor.

Deși nu ar trebui să ignorați aceste semnale, cea mai ușoară modalitate de a determina o deficiență de magneziu în organism este prin intermediul unei analize de sânge.

Când să luați magneziu

Sursa principală de magneziu ar trebui să fie o dietă variată (cereale integrale, leguminoase, nuci, cacao sau frunze verzi), dar în cazul unei carențe, este indicat să luați un supliment alimentar. Doza zilnică recomandată de magneziu pentru bărbații adulți este de 350 mg, iar pentru femei de 300 mg. În timpul sarcinii și alăptării, consumul de magneziu crește, dozele recomandate fiind de 310, respectiv 390 mg. Necesarul său crește și în cazul sportivilor sau al persoanelor cu boli inflamatorii intestinale.

Forme de suplimente alimentare cu magneziu

Ca și în cazul altor substanțe, magneziul se găsește sub diferite forme, care diferă în parte prin disponibilitatea lor și alte proprietăți. Cele mai frecvente sunt:

  • oxizi, cloruri, sulfați, carbonați sau fosfați - forme anorganice care, din păcate, se caracterizează printr‑o absorbție scăzută,
  • malat, lactat - forme organice care au o absorbție foarte bună și sunt blânde la digestie,
  • citratul de magneziu - are o absorbție bună, dar la doze mai mari există un risc crescut de efecte laxative,
  • chelați de magneziu (recomandat) - această formă formează o "clește" din 2 aminoacizi, de exemplu glicina, care strânge mineralul. Se creează astfel un complex care este apoi foarte bine absorbit. Este sub formă de bisglicinat de magneziu că veți găsi acest mineral în Vilgain Magneziu.

Ce magneziu să alegeți?

Puteți întâlni magneziul sub formă de tablete clasice, capsule, pulbere sau chiar magneziu lichid convenabil - în doze pentru o utilizare comodă în deplasare. O alternativă mai puțin potrivită o reprezintă tabletele efervescente solubile în apă, în care magneziul se găsește în proporție covârșitoare sub formă anorganică, iar absorbția sa este redusă. Dacă nu știți care dintre ele, încercați mărcile de magneziu Vilgain, Reflex Nutrition, Nutrend sau Prom‑IN, cu care nu veți da greș.