Dacă vă pregătiți prânzul cu câteva zile înainte și îl împărțiți în cutii, puteți fi siguri că nu vă va fi foame și că nu veți apela la fast‑food sau la alimente pe care nu prea vreți să le mâncați. Acest pui este simplu de făcut, e nevoie doar de câteva ingrediente de bază pe care probabil le aveți acasă și, în plus, este o masă excelentă! 🚀
1 porție conține
- 470 kcal
- 66 g carbohidrați
- 8 g grăsimi
- 35 g proteine
Pentru 4 porții
- 500 g de piept de pui
- 50 g de ceapă
- 100 g de ardei roșu
- 100 g de morcovi
- 100 g de broccoli
- 2 căpățăni de usturoi
- 1 linguriță Miere
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 2 linguri de sos de soia
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 strop de curcumă
- 1 strop de ghimbir uscat
- 1 strop sare
- 1 strop de piper
- 280 g de orez iasomie
Instrucțiuni:
-
Se fierb 280 g de orez iasomie conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă deoparte. -
Se încinge uleiul într‑o tigaie și se prăjesc fâșiile de pui până devin aurii. Apoi se pun deoparte.
-
În aceeași tigaie, se adaugă usturoiul, ghimbirul ras, ceapa, ardeiul, broccoli și morcovii. Se prăjesc timp de 5‑7 minute până când legumele sunt moi. Dacă este necesar, se acoperă cu puțină apă.
-
Se readuce puiul în tigaie împreună cu legumele. Se toarnă sosul de soia și mierea. Amestecați pentru a combina ingredientele. Dacă doriți un sos îngroșat, amestecați amidonul de porumb cu puțină apă și adăugați‑l la amestec. Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de 1‑2 minute.
-
Se împarte orezul fiert în 4 cutii și se adaugă amestecul de pui și legume. Se lasă să se răcească și se sigilează.
-
Ei bine, serviți acasă sau la serviciu sau la școală. Deci, savurați!