Fibre

Produse: 1
Sortează după
:
Implicit
Vilgain Psyllium BIO
Vilgain Psyllium BIO ⁠–⁠ fibre solubile pentru sațietate și susținerea sănătății intestinale
400 g
132
46,90 RON

Suplimente alimentare cu fibre

Fibrele fac parte din grupa carbohidraților complecși și sunt o componentă alimentară nedigerabilă care este esențială pentru o digestie corectă și pentru susținerea multor alte aspecte ale sănătății. Există două tipuri de fibre:

  • Fibrele solubile se disting prin capacitatea lor de a lega apa și de a forma o masă asemănătoare unui gel. Consumul său favorizează sațietatea (lucru apreciat de persoanele care încearcă să slăbească) și scade nivelul colesterolului și al glicemiei. De asemenea, servește drept hrană pentru microbiomul intestinal. Fibrele solubile includ psyllium, inulina sau fibrele de cicoare.
  • Fibrele insolubile trec neschimbate prin sistemul digestiv, favorizând peristaltismul intestinal și mișcările regulate ale intestinului. Fibrele insolubile pot, de asemenea, să lege unele substanțe nocive. Ele acționează astfel ca o "perie intestinală".

Cele mai bune surse de fibre sunt cerealele integrale, legumele, fructele și legumele sau nucile și semințele.

În cazul unui aport insuficient de fibre sau pentru a ajuta digestia în cazul unor probleme digestive acute, este recomandabil să se ia suplimente de fibre. Acestea pot fi ușor adăugate la alimentele preferate sau pot fi luate singure. Alături de aportul de fibre, este important să nu uitați să luați un aport suficient de lichide.

Doza zilnică recomandată de fibre pentru un adult este de 25‑30 de grame. Aportul recomandat de fibre poate varia în funcție de restricții alimentare specifice, de exemplu, în cazul unei diete fără grăsimi.

Consumul excesiv de fibre poate duce la anumite probleme digestive (balonare, gaze, crampe, diaree), la o absorbție deficitară a medicamentelor, vitaminelor și mineralelor.

Arată mai mult Arată mai puțin