Ce este granola?
Toată lumea cunoaște clasicul muesli - un amestec de fulgi de ovăz cu fructe uscate, nuci, semințe și ciocolată, de obicei cu o varietate de îndulcitori. De aici și până la granola nu mai este decât un mic pas - amestecarea cu grăsimi, care conferă granola o valoare calorică mai mare decât muesli‑ul, și coacerea întregului amestec. Coacerea este cea care dă amestecului culoarea aurie și produce bucăți mari și crocante.
Cum recunoști o granola de bună calitate?
Ca și în cazul altor alimente, cu cât formula este mai scurtă, cu atât calitatea granola este mai bună. Cu toate acestea, nu este nevoie să excludeți inutil granola care are o mulțime de ingrediente. Este important ca aceasta să nu conțină alimente deja procesate, ulei de palmier sau de nucă de cocos.
Granola de calitate este făcută cu ingrediente proaspete. Asta este ceea ce facem noi cu produsele noastre Vilgain Granolaa cărei grăsime provine în principal din nucile pe care le conține. Granola este, de asemenea, fără gluten și potrivită pentru celiaci sau pentru cei cu alergii la gluten. Dacă nu vrei doar să te bucuri de ea, ci și să îi oferi organismului tău proteinele necesare, încearcă granola noastră Vilgain Granola cu proteinepe care o producem și în variantă vegetală. Un produs unic este savurosul nostru Vilgain Granola Chips.
Rețete pentru granola sănătoasă făcută în casă
Dacă ați mâncat deja toată granola noastră și doriți să încercați ceva nou, consultați Aktin rețete și încercați să preparați granola coaptă în confortul propriei case:
- Granola sărată
- Granola cu ciocolată
- Granola proteică
- Granola cu banane
- Granola cu miere și ciocolată