Colagen

Produse: 6
Sortează după
:
Implicit
Vilgain Joint Support
Grass-Fed
Vilgain Joint Support ⁠–⁠ nutriție articulară pentru persoanele active, îngrijește articulațiile, ligamentele și tendoanele, are un gust tropical proaspăt
Papaya 360 g
124,90 RON
Vilgain Colagen Complex
Vilgain Colagen Complex ⁠–⁠ trei surse premium de colagen, aromă revigorantă, îngrijește pielea, unghiile și părul
Pere și piersici 300 g
112
109,99 RON
Vilgain Colagen Complex
Vilgain Colagen Complex ⁠–⁠ trei surse premium de colagen, aromă revigorantă, îngrijește pielea, unghiile și părul
Căpșuni și banane 300 g
109,90 RON
Vilgain Colagen marin complex
Vilgain Colagen marin complex ⁠–⁠ 2500 mg de colagen de pește de marcă, susține elasticitatea pielii, rezistența părului și rezistența unghiilor. cu cinci substanţe sinergice
150 capsule
66,99 RON
Vilgain Colagen de pește hidrolizat
Noutăți
Vilgain Colagen de pește hidrolizat ⁠–⁠ îngrijește pielea, părul și unghiile, susține sănătatea articulațiilor, sub formă de pulbere pentru prepararea băuturii instant, producție de marcă premium
Fără aromă 250 g
94,99 RON
Vilgain Grass-Fed Peptide de colagen
Așteptăm peste 2 zile
Vilgain Grass-Fed Peptide de colagen ⁠–⁠ 100% colagen hidrolizat pur pentru o piele, păr, unghii și articulații mai sănătoase.
300 g
116

Colagen pentru piele, articulații și păr

Colagenul este o proteină insolubilă în apă care joacă un rol de neînlocuit în corpul uman. Acesta este elementul de bază al oaselor, articulațiilor, tendoanelor, pielii, părului și unghiilor, unde asigură suficientă rezistență și elasticitate. Între 20 și 30 de ani, producția naturală de colagen a organismului scade, ceea ce duce la o scădere a elasticității pielii, la deteriorarea calității părului și unghiilor și la creșterea durerii musculo‑scheletice.

Rezervele de colagen ale organismului pot fi refăcute prin consumul regulat de ciorbe de carne, carne, pește, fructe de mare sau albușuri de ou. Suplimentele alimentare cu colagen sunt o alternativă potrivită. Producția de colagen poate fi stimulată și prin administrarea de vitamina C, care este implicată în producerea de colagen în organism.

Cum să alegeți colagenul?

Există o serie de tipuri de colagen care sunt importante pentru corpul uman. Colagenul de tip I, care reprezintă 90% din tot colagenul din organism și este prezent în piele, oase sau tendoane, poate fi găsit în majoritatea suplimentelor. Colagenul de tip II, care alcătuiește cartilajul, este, de asemenea, important.

Forma de colagen

Un criteriu important în alegerea suplimentului alimentar potrivit este forma de colagen, care diferă prin modul în care este prelucrat și, de asemenea, prin acțiunea sa în corpul uman:

  • colagenul hidrolizat este produs prin scindarea enzimatică a colagenului într‑o formă mai ușor de utilizat, cu lanțuri mai scurte, denumită peptide de colagen. Colagenul hidrolizat servește drept material de construcție pentru unele proteine și colagen;
  • colagenul nativ este forma naturală de colagen care se găsește în corpul nostru. În organismul uman, acesta contracarează procesele biologice care limitează producția de colagen. Această funcție este utilizată în unele boli articulare;
  • gelatina se obține prin gătirea colagenului brut și, ca și în cazul peptidelor de colagen, este colagen denaturat. Gelatina este utilizată în prepararea deserturilor și a dulciurilor; din cauza disponibilității sale reduse, nu este un supliment alimentar de colagen adecvat.

Colagenul în funcție de sursă

Suplimentele alimentare cu colagen pot fi selectate și în funcție de sursa din care sunt fabricate. Cele mai comune sunt colagenul porcin, bovin și marin, care diferă în structură și compoziție:

  • Colagenul porcin și cel bovin sunt cel mai frecvent derivate din piele de porc sau de vită și sunt mai puțin ușor de absorbit în comparație cu colagenul marin datorită greutății lor moleculare mai mari. Pe de altă parte, acestea conțin cantități mai mari de aminoacid prolină, care este implicat în producerea de colagen de către organism, ceea ce favorizează rezistența. Acest lucru face ca aceste surse să fie mai potrivite ca suplimente nutritive pentru articulații.
  • Colagenul marin cunoscut și sub denumirea de colagen de pește, este fabricat din crustacee și din pielea și solzii peștilor. Comparativ cu colagenul de porc și de vită, acesta este mai ușor de absorbit și conține o proporție mai mare de colagen de tip I, ceea ce îl face un supliment de frumusețe potrivit.

Utilizarea colagenului

Pentru a observa efecte pozitive, colagenul trebuie administrat timp de cel puțin 8‑12 săptămâni. Pentru colagenul hidrolizat, se recomandă o doză de 2500 g pe zi, care variază în funcție de sursă și de scopul utilizării, astfel încât este întotdeauna recomandabil să urmați instrucțiunile date. Pentru colagenul nativ, doza recomandată este între 10‑40 mg pe zi. Suplimentele fără arome pot avea un anumit gust, care poate fi "mascat" prin adăugarea colagenului în ceai, cafea, suc sau smoothie‑uri.

Suplimentele alimentare cu colagen pot fi achiziționate ca atare (cel mai adesea sub formă de pulbere sau capsule) sau ca parte a unui supliment alimentar complex. Astfel, puteți încerca produsele noastre ca Vilgain Peptide de colagen hrănite cu iarbă, 100% colagen hidrolizat bovin, nutriție completă pentru articulații Vilgain Suport pentru articulații sau Vilgain Complex de colagen pentru susținerea sănătății pielii, părului și unghiilor.

Arată mai mult Arată mai puțin

Articole

Cum să ai un păr sănătos? 8 alimente pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta
Cum să ai un păr sănătos? 8 alimente pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta
Cum afectează nutriția sănătatea părului? Vă vom arăta care sunt cele mai bune alimente pentru menținerea sănătății părului.