Zinc

Produse: 0
Sortează după
:
Implicit
Nu am găsit niciun produs aici

Produsele au fost văndute. Vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru mai multe informații.

Efectele zincului

Zincul este esențial pentru funcționarea normală a tuturor celulelor din corpul uman și este implicat direct și indirect în până la 300 de reacții biochimice. Principalele funcții ale zincului includ:

  • Implicarea în funcționarea sistemului imunitar,
  • menținerea sănătății normale a oaselor, unghiilor, părului și pielii,
  • menținerea fertilității și potenței normale,
  • regenerarea pielii și vindecarea rănilor,
  • asigurarea metabolismului normal al nutrienților și
  • menținerea unor niveluri normale de zahăr în sânge.

Zincul este unul dintre cele mai importante elemente, dar organismul nostru nu îl poate produce singur și nici nu îl poate stoca. Prin urmare, este necesar să îl luăm în mod regulat în cantități suficiente în alimente sau ca supliment alimentar.

Cum recunoaștem deficiența de zinc?

Carența de zinc reprezintă un risc mai ales pentru femeile însărcinate, adolescenți sau sportivi. Persoanele cu boli cronice, veganii sau vegetarienii sunt, de asemenea, la risc. Cele mai frecvente manifestări sunt:

  • Formarea crescută a acneei,
  • afectarea calității pielii, a părului și a unghiilor,
  • slăbirea imunității,
  • performanță redusăși lipsă de energie sau
  • probleme digestive.

Cum se administrează zincul?

Doza zilnică recomandată de zinc este considerată a fi de 10 mg. În cazuri excepționale (tratamentul acneei, leziuni), se pot lua doze mai mari de zinc - de obicei, în urma consultării unui medic.

Pe termen lung, însă, trebuie să se aibă grijă la un posibil supradozaj de zinc. Acesta se manifestă cel mai adesea prin probleme digestive sau prin afectarea imunității. Excesul de zinc în organism poate provoca, de asemenea, o mai slabă absorbție a altor minerale, în special a cuprului și a fierului.

Zincul în alimente

Zincul se găsește în mod natural atât în surse animale, cât și în cele vegetale. Carnea roșie, crustaceele, peștele și produsele lactate sunt în general considerate cele mai bogate surse de zinc. Din surse vegetale, merită menționate leguminoasele, nucile, semințele sau cerealele integrale.