Suplimente pentru digestie
Problemele digestive acute, cum ar fi balonarea, gazele, greața, vărsăturile, durerile abdominale sau arsurile la stomac pot afecta pe oricine. Este nevoie doar de o "mică abatere" sub forma unei supraalimentații festive, a unui consum excesiv de alcool și a unor alimente dulci sau grase.
Indiferent unde se află problema, buna funcționare a tractului digestiv poate fi susținută de unele suplimente nutritive:
- Fibre reprezintă o parte esențială a alimentației. Este sățioasă, contribuie la reglarea glicemiei și servește, de asemenea, ca hrană pentru microbiomul intestinal. Unele dintre cele mai bune suplimente includ. psyllium sau inulină.
- Probiotice conțin microorganisme vii care favorizează sănătatea și care promovează diversitatea a microbiomului intestinal. Pe lângă probiotice, puteți cumpăra și sinbiotice, care sunt îmbogățite cu prebiotice, "hrana" pentru culturile probiotice.
- enzime digestive sunt catalizatori pentru procesele chimice care sunt responsabile de descompunerea moleculelor complexe pentru a le face mai ușor de absorbit. Suplimentele sunt potrivite pentru persoanele cu un deficit în producerea lor sau cu intoleranță la lactoză.
Pot ajuta la susținerea digestiei superalimente verzi bogate în antioxidanți, cum ar fi spirulina şi orz tânăr sau planta ciulinul de lapte. În ceea ce privește aportul de vitamine și minerale, este indicat să se verifice eventualele carențe Zinc, magneziu, vitamina B sau vitamina D.
Este indicat să consultați un medic dacă problemele digestive și de digestie persistă pentru o perioadă lungă de timp. Aceste probleme ar putea fi manifestări ale unor boli cronice, cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă.
Suplimente alimentare pentru digestie și digestie
Problemele digestive și digestive acute, cum ar fi balonarea, gazele, greața, vărsăturile, durerile abdominale sau arsurile la stomac pot afecta pe oricine. Este nevoie doar de o "mică abatere", cum ar fi supraalimentarea festivă, consumul excesiv de alcool și consumul de alimente dulci sau grase. Indiferent unde se află problema, anumite suplimente nutritive pot sprijini buna funcționare a tractului digestiv:
- Fibre reprezintă o parte esențială a alimentației. Acestea sunt sățioase, contribuie la reglarea glicemiei și servesc, de asemenea, ca hrană pentru microbiomul intestinal. Unele dintre cele mai bune suplimente sunt, de ex. psyllium sau inulina.
- Probiotice conțin microorganisme vii care favorizează sănătatea și care susțin diversitatea microbiomului intestinal. Pe lângă probiotice, puteți cumpăra și sinbiotice, care sunt îmbogățite cu prebiotice, "hrana" pentru culturile probiotice.
- enzime digestive sunt catalizatori pentru procesele chimice care sunt responsabile de descompunerea moleculelor complexe pentru a le face mai ușor de absorbit. Suplimentele sunt potrivite pentru persoanele cu o producție deficitară a acestora sau cu intoleranță la lactoză.
Superalimentele verzi bogate în antioxidanți, cum ar fi spirulina și orzul tânăr sau planta ciulinul de lapte, pot ajuta, de asemenea, la susținerea digestivă. În ceea ce privește aportul de vitamine și minerale, este indicat să se verifice eventualele carențe de zinc, magneziu, vitamina B sau vitamina D.
Este indicat să consultați un medic dacă problemele digestive și de digestie persistă pentru o perioadă mai lungă de timp. Aceste probleme ar putea fi manifestări ale unor boli cronice, cum ar fi boala Crohn sau colita ulcerativă.