- Afine (2)
- Alune de pădure (3)
- Banană (2)
- Cafea (1)
- Caramel (1)
- Caramel sărat (1)
- Căpșuni (7)
- Ceai (1)
- Ciocolată (5)
- Ciocolată albă (5)
- Fără aromă (1)
- Fistic (1)
- Fructe de pădure (2)
- Grepfrut (3)
- Lămâie (3)
- Mango (2)
- Măr (3)
- Merișoare (1)
- Piersică (4)
- Portocală (2)
- Scorțișoară (1)
- Vanilie (4)
- Zmeură (1)
Izolat de proteine din zer
Izolatul de proteine din zer (WPI - Whey Protein Isolate) este o proteină din zer produsă printr‑un proces de microfiltrare cu un conținut de proteine de 85‑95%. Acesta se caracterizează prin conținutul scăzut de grăsimi și carbohidrați în comparație cu concentratul. În cazul hidrolizatului, acesta depinde de proteina de intrare.
De ce să optați pentru izolat?
Datorită compoziției sale, izolatul este cea mai pură formă de proteină din zer, însă nu este o proteină foarte comună. Principalele caracteristici includ:
- Conținut ridicat de proteine,
- digestie rapidă și ușoară,
- ideal ca dietă pre‑concurs - nu crește aportul de grăsimi și carbohidrați,
- valoare biologică ridicată a proteinelor,
- conținut natural de BCAA.
Izolații de zer sunt, în general, un supliment proteic adecvat chiar și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, dar depinde întotdeauna de sensibilitatea individuală.
Metoda de producție și conținutul ridicat de proteine reziduale sunt motivele pentru prețul de achiziție mai mare în comparație cu concentratul. Conținutul scăzut de carbohidrați și grăsimi are ca rezultat un gust mai puțin atractiv.