Îți amintești tortul cârtiță din copilărie? Și dacă nu vrei să renunți la el? Atunci iată ceva pentru tine - tort cârtiță la pahar!
În comparație cu prăjitura clasică, aceasta te va sătura datorită conținutului său ridicat de proteine. Este o gustare, un mic dejun și un desert excelent. Poți lua borcanul la serviciu sau la școală, și chiar dacă ești în biroul de acasă, cel puțin nu vei face mizerie când îl tai. Aceste beneficii sunt foarte hot, dar și mai hot este faptul că nu trebuie să o faci din ceva la întâmplare din cutie care este plin de aditivi care nu vor face prea multe pentru corpul tău. Dimpotrivă, această cârtiță este făcută cu ingrediente reale, dar nu îți ia ore întregi în bucătărie pentru a pregăti baza! 🤝🏻
1 porție conține
- 295 kcal
- 22 g carbohidrați
- 11 g grăsimi
- 27 g proteine
Pentru 4 porții
- 60 g de făină integrală de speltă
- 25 g de ghee
- 20 g de cacao
- 10 g zahăr din nucă de cocos
- 60 g de băutură de migdale
- 5 g de praf de copt
- 1 ou
- 1 strop sare
- 350 g de iaurt grecesc degresat
- 60 g de proteine din banane
- 20 g de chipsuri de ciocolată
- 1 banană
Instrucțiuni:
-
Începeți cu blatul. Tapetați o tavă mai mică cu hârtie de copt și preîncălziți cuptorul la 170 °C.
-
Se amestecă făina, cacao, zahărul, sarea și praful de copt într‑un bol. Se topește ghee‑ul (sau untul) și se lasă să se răcească pentru o vreme. Apoi se toarnă în bolul cu ingredientele uscate. Adăugați ouăle și laptele și combinați pentru a forma un aluat uniform, pe care îl turnați pe tava pregătită cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 8‑10 minute. După ce s‑a copt și s‑a răcit parțial, se fărâmițează prăjitura.
-
Frecați brânza de vaci sau iaurtul grecesc cu proteinele din banane și amestecați cu chipsurile de ciocolată.
-
Se pregătesc 4 pahare și se pun aproximativ 3 linguri de tort sfărâmicios pe fundul fiecăruia. Se lipesc câteva rondele de banane pe pahar, se stratifică crema și se presară cu restul de prăjitură mărunțită.
-
Asta e tot, așa că savurați!