Unt de nuci fără zahăr
Unturile de nuci 100% sunt caracterizate de compoziția lor absolut pură, fără adaos de zahăr sau sare. La fel ca proteinele sau cremele dulci, acestea sunt perfecte pentru terciuri sau iaurturi, de exemplu, și datorită calității lor ridicate, sunt un ingredient excelent pentru coacere sau gătit. Unturile de nuci 100% sunt de obicei fabricate dintr‑un singur tip de nucă, dar nu există excepții pentru unturi din mai multe tipuri. Noi oferim:
- Unturi de arahide sunt unul dintre cele mai populare alimente "fitness" din ultima perioadă și se caracterizează prin conținutul lor ridicat de proteine. Da, știm, arahidele sunt tehnic leguminoase, dar până la urmă se numesc arahide, deci...
- unt de caju sunt unul dintre cele mai dulci unturi de nuci datorită conținutului lor natural mai ridicat de carbohidrați. Așadar, pot fi o alternativă excelentă la cremele dulci de nuci cu zahăr adăugat.
- Unturile de nucă de cocos sunt obținute prin biciuirea pulpei de nucă de cocos. Acesta poate adăuga o notă exotică subtilă mâncărurilor. Untul este, de asemenea, utilizat în cosmeticele de uz casnic.
- Unturile de alune au un gust dulce natural. Deosebit de bogate în aromă sunt așa‑numitele unturi de alune piemonteze, a căror producție este reglementată și pune accentul pe calitate.
- Unturile de migdale se caracterizează prin gustul lor tipic ușor, amar, cauzat de pielițele de migdale măcinate. O versiune mai dulce este astfel untul obținut din migdale decojite.
- Untul de nucă Pecan este o versiune mai gustoasă a untului de nucă și este mai bogat în grăsimi.
- Unturile de fistic sunt recognoscibile la prima vedere datorită culorii lor. Acestea se caracterizează prin conținutul lor mai ridicat de antioxidanți și coloranți vegetali naturali, care sunt benefici pentru sănătatea ochilor.
O situație frecventă în cazul unturilor 100% din nuci este separarea uleiului de nucă de componenta solidă. Cu toate acestea, acesta nu este un defect, ci un comportament normal al unturi de nuci care poate fi rezolvat prin amestecarea corespunzătoare.