Supliment pentru colesterol

Colesterolul este o substanță steroidiană care face parte din membranele celulare și care se găsește în mod natural în corpul uman. Nivelurile sale normale pot fi perturbate de un aport alimentar crescut de colesterol, care se depune treptat în vasele de sânge. Vasele de sânge mai puțin permeabile pot provoca creșterea tensiunii arteriale și alte probleme de sănătate.

Suplimente alimentare pentru scăderea colesterolului

Vilgain Psyllium BIO
Vilgain Psyllium BIO ⁠–⁠ fibre solubile pentru sațietate și susținerea sănătății intestinale
400 g
132
46,90 RON

Stilul de viață este un factor major care influențează nivelul colesterolului din sânge. Totuși, chiar și acesta poate fi susținut de anumite suplimente alimentare care ajută la scăderea colesterolului:

  • fibrele solubile din intestine captează colesterolul și reduc absorbția acestuia în sânge. Dintre alimentele obișnuite, este indicat să vă concentrați asupra fulgii de ovăz, fructele sau legumele, iar în contextul suplimentelor psyllium sau inulina;
  • omega 3 se numără printre grăsimile benefice pentru sănătate a căror utilizare are un efect pozitiv asupra sănătății inimii și a nivelului de colesterol;
  • beta‑glucanii sunt polizaharide care se găsesc în mod natural în cereale sau în ciuperci. Ele influențează pozitiv funcționarea sistemului imunitar și scad nivelul colesterolului.

Alte substanțe care pot contribui la scăderea colesterolului sunt lecitina, acidul linoleic, monacolina K, ciupercile vitale sau ciulinul de lapte.

Cum de a reduce colesterolul în mod natural?

Baza pentru menținerea unor ore normale de colesterol în sânge este de a adera la principiile unui stil de viață sănătos - o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate, un somn adecvat și gestionarea stresului. Cei mai importanți factori de risc sunt:

  • Consumul excesiv de alimente grase,

  • fumatul,

  • consumul de alcool,

  • excesul de greutate și obezitatea.

Nivelurile crescute de colesterol pot contribui, de asemenea, la predispoziții ereditarecaz în care afecțiunea ar trebui să fie verificată în mod regulat de către un medic. Cu toate acestea, prin urmarea unui stil de viață sănătos, aceste predispoziții pot fi reduse la minimum.

În cazul unui nivel ridicat al colesterolului, nu este recomandabil să vă bazați pe "automedicație" și să solicitați ajutor profesional.