Ați încercat vreodată terci de ovăz sărat? Acesta cu kimchi, ou și brânză este grozav. Uimitor de cremos. Potrivit pentru micul dejun, prânz sau cină.
1 porție conține
- 438 kcal
- 32,2 g carbohidrați
- 22,9 g grăsimi
- 23 g proteine
Pentru 2 porții
- 3 cepe verzi
- 1 ceapă
- 2 căpățăni de usturoi
- 150 g de legume fermentate - kimchi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 80 g de fulgi de ovăz
- 1 lingură de sos de soia
- 150 ml apă
- 1 ou
- 1 lingură de parmezan
- 30 g de mozzarella
- 2 ouă
- 1 ceapă verde
- 15 g de sos sweet chilli fin
Instrucțiuni:
-
Se toacă mărunt ceapa și ceapa verde. Usturoiul se taie felii. -
Se încinge o lingură de ulei într‑o cratiță și se adaugă ceapa verde. Se sotează și se adaugă ceapa și usturoiul. Se sotează din nou pentru o vreme până devin aurii. Se adaugă 150 g de kimchi scurs și se gătește, amestecând ocazional, până se înmoaie și se rumenește ușor.
-
Se adaugă fulgii de ovăz și se acoperă cu apă. Se adaugă sosul de soia și se fierbe, amestecând ocazional, până când fulgii au absorbit lichidul și amestecul este cremos.
-
Apoi, se adaugă oul în amestec și se amestecă până când este fiert și încorporat în fulgii de ovăz. Se ia de pe foc și se adaugă brânza parmezan rasă.
-
Împărțiți terciul de ovăz sărat în două farfurii și presărați fiecare porție cu mozzarella rasă.
-
La final pregătiți încă 2 ouă ochiuri. Așezați‑le pe terciul sărat, stropiți cu sos de chilli dulce și decorați cu ceapă de primăvară. E gata de servit!