Ce este concentratul de zer?
Concentratul din zer (WPC - Whey Protein Concentrate) este o proteină din zer produsă printr‑un proces de microfiltrare și care conține de obicei 70‑80% proteine. Acesta se caracterizează printr‑un conținut mai mare de grăsimi și lactoză în comparație cu izolatul sau hidrolizatul. Cu toate acestea, datorită prețului său de achiziție mai mic și eficienței ridicate, acesta este considerat în continuare standardul de aur.
De ce să alegeți un concentrat?
Concentratul este cel mai căutat supliment alimentar proteic de pe piață, în principal datorită prețului său de achiziție mai mic, care nu reflectă în nici un caz calitatea produsului. Principalele caracteristici includ:
- utilizare versatilă - un supliment proteic sau un ingredient în prepararea alimentelor,
- cel mai bun raport preț/performanță,
- conținut ridicat de aminoacizi esențiali,
- conținut natural de BCAA,
- un gust mai bun - datorită conținutului mai mare de grăsimi și lactoză, și
- digestie rapidă și fără probleme.
Concentratul de proteine din zer este potrivit în timpul creșterii în masă, al pierderii în greutate, dar și pentru suplimentarea aportului zilnic total de proteine. Concentratul este în general nepotrivit pentru persoanele cu intoleranță la lactoză (aici este bine să vă ghidați după propria sensibilitate) sau cu alergie la proteinele din laptele de vacă.
Dacă nu știți ce concentrat de proteine să alegeți, încercați să ajungeți la Vilgain Grass‑Fed Whey Protein, care are o formulă 100% naturală, este îndulcită cu stevia și aromatizată cu ingrediente naturale și provine din lapte de vaci crescute în aer liber. Alte opțiuni populare includ Vilgain Whey Protein.