Fructe liofilizate
Fructele liofilizate, sau fructe uscate prin congelare, reprezintă o alternativă din ce în ce mai populară la fructele uscate convenționale, care pot fi, de asemenea, preparate la domiciliu. Liofilizarea este un proces de uscare de câteva zile, în timpul căruia fructele pierd până la 95 % din conținutul lor de apă. Datorită acestei metode extrem de blânde, fructele liofilizate se caracterizează prin
- conținut maxim de vitamine, minerale și antioxidanți,
- textură, culoare și aromă naturale,
- termen de valabilitate mai lung,
- crocant,
- posibilitatea rehidratării parțiale.
Datorită lipsei tratamentului termic, fructele liofilizate sunt alimente crude și nu trebuie îndulcite sau sulfurate.
În plus, pulberea de fructe lyo poate fi folosită ca colorant sau aromă naturală, în proteine nearomate, smoothie‑uri sau porridge‑uri. Iar dacă doriți să vă bucurați și mai mult de ele, apelați la fructe liofilizate în ciocolată.