"Shakshuka" este o delicatesă consistentă pentru micul dejun care s‑a născut în Africa de Nord și a cucerit treptat lumea. În Israel, shakshuka a devenit chiar o mâncare tradițională. În alte țări, ea împodobește cu mândrie meniurile cafenelelor populare pentru micul dejun din întreaga lume. 🥰
Shakshuka înseamnă "amestec" în arabă. Și exact asta este. Este un amestec de legume colorate, mirodenii exotice și ouă. Deși este inițial un fel de mâncare pentru micul dejun, servește la fel de bine ca un prânz sau o cină consistentă. 👌🏻
1 porție conține
- 461 kcal
- 26 g carbohidrați
- 28 g grăsimi
- 30 g proteine
Pentru 2 porții
- 4 ouă
- 1 ceapă
- 1 ardei roșu
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 căpățănă de usturoi
- 3 roșii
- strop de boia măcinată
- strop de oregano
- strop de chili
- strop de chimen măcinat
- 200 g de brânză cottage
- avocado
- coriandru
Instrucțiuni:
-
Usturoiul pisat, ceapa și ardeii tocați se pun într‑o tigaie cu puțin ulei de măsline și se rumenesc timp de 2‑3 minute.
-
Se adaugă roșiile tocate, condimentele preferate și puțină apă și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute acoperit cu un capac.
-
Apoi se fac gropi mici în amestec și sparg 4 ouă în ele și se lasă să se gătească. Timpul de gătire al ouălor depinde de dvs., ideal ar fi ca albușurile să fie gata, iar gălbenușurile să fie încă ușor lichide.
-
Serviți cu o jumătate de avocado feliat, brânză de vaci și presărat cu coriandru. Dacă doriți, puteți adăuga pâine prăjită.