Crocantă, suculentă, dulce... Gustarea perfectă, desertul pentru un vizitator neașteptat sau excelent pentru a combate poftele atunci când sunteți în oraș? Da, gentuța cu mere este doar un clasic, dar cum ar fi să faci acasă - mai bună și mai bogată în proteine? 🍏💪🏼
1 porție conține
- 347 kcal
- 50 g carbohidrați
- 11 g grăsimi
- 13 g proteine
Pentru 3 porții
- 1 pachet de Vilgain tortilla din grâu integral
- 300 g de mere
- 1 lingură de ghee
- 1 lingură zahăr din trestie
- lingură de suc de lămâie
- 1 linguriță de scorțișoară
- 100 ml apă
- 1 lingură de amidon de porumb
- 100 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi
- 1 lingură de ghee
- 1 lingură zahăr din trestie
- 1 linguriță de scorțișoară
Instrucțiuni:
-
Se taie merele în cuburi. Se încinge 1 lingură de ghee într‑o tigaie, se adaugă merele tăiate, se presară cu zahăr și scorțișoară și se prăjesc ușor timp de aproximativ 1 minut la foc mediu. Se adaugă apoi sucul de lămâie, se toarnă 50 ml de apă și se acoperă. -
Se fierbe timp de 8 minute, amestecând ocazional. Între timp, se bate amidonul de porumb în apa rămasă, se adaugă la amestecul de mere și se amestecă până când amestecul se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
-
Se umple tortilla cu o lingură de brânză dulce și aceeași cantitate de amestec de mere. Se rulează și se coace la 175 °C în cuptor sau în friteuza cu aer cald până devine crocantă.
-
După coacere, se ung tortillas cu unt topit și apoi se ung cu amestecul de zahăr cu scorțișoară. Se servesc ideal încă calde.