Ne plac mâncărurile rapide dintr‑o singură oală și nu este cu nimic diferit în cazul puiului gratinat cu o mulțime de legume și brânză prăjită. O masă care este gata într‑o clipită și servește nu numai ca un prânz de duminică, ci și ca un mealprep fin pentru mai multe zile înainte. 🔥
1 porție conține
- 364 kcal
- 14 g carbohidrați
- 16 g grăsimi
- 41 g proteine
Pentru 3 porții
- 390 g de piept de pui
- 40 g de ardei roșu
- 40 g de ardei galbeni
- 1 morcov
- 2 căpățăni de usturoi
- 1/2 ceapă
- 1/2 pachet de mazăre sterilizată
- 5 linguri de piure de roșii
- Sare de Himalaya
- piper întreg
- boia măcinată
- 8 ciuperci champignon
- 250 ml lapte
- 20 g de făină
- 30 g de unt
- Sare de Himalaya
- 70 g de brânză tare
Instrucțiuni:
-
Într‑o tigaie, se prăjește ceapa, usturoiul, se adaugă ardeii tăiați mărunt, morcovii și apoi pieptul de pui tăiat cubulețe mai mici. -
Se condimentează cu sare, piper și boia.
-
Se adaugă piureul de roșii, ciupercile și mazărea și se amestecă bine. Se lasă să fiarbă la foc mic pentru o vreme.
-
Între timp, se prepară bechamel - se topește untul într‑o cratiță, se adaugă făina și se prăjește. Se toarnă laptele și se adaugă sare. Se fierbe până când sosul începe să se îngroașe și se lasă deoparte.
-
Se așază în straturi amestecul de pui în vasele de copt și se toarnă deasupra bechamelul preparat. Se presară cu brânză rasă și se coace la 180 °C timp de 30‑35 de minute, până devine aurie. Se presară cu pătrunjel.
-
Poftă bună!