Drob de Paște nu trebuie să fie o bombă calorică făcută din pâine. Dimpotrivă! Avem o rețetă pentru o mâncare colorată și perfect echilibrată pe care o puteți savura ca garnitură sau ca deliciu de sine stătător, direct din cutie. Și nu doar de Paște! 🐰
1 porție conține
- 181 kcal
- 17 g carbohidrați
- 7 g grăsimi
- 15 g proteine
Pentru 8 porții
- 250 g Vilgain sandwich bread
- 5 ouă
- 200 g de mazăre sterilizată
- 100 g de morcovi
- 100 g de șuncă
- 150 g de brânză cottage
- 100 g de mozzarella
- 1 lingură de ceapă uscată
- 1 lingură de usturoi uscat
- ierburi proaspete
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
-
Se taie pâinea în cuburi și se prăjesc într‑o tigaie mare până devin crocante.
-
Se separă albușurile de gălbenușuri.
-
Într‑un castron mare, se amestecă gălbenușurile de ou, pâinea prăjită, mazărea clătită, morcovii rași grosier, șunca tăiată cubulețe, brânza, mozzarella mărunțită, condimentele și ierburile.
-
Albușurile se bat în spumă tare. Se încorporează ușor în amestec.
-
Se toarnă amestecul rezultat într‑un vas de copt uns cu grăsime (poate ghee) și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35‑40 de minute, până devine auriu.
Poftă bună!