Ai și tu chef de acest clasic? 😏 Îl poți prepara cu ușurință din confortul casei tale. Depinde de tine dacă adaugi piure de cartofi, cartofi fierți sau chipsuri. Bilele sunt potrivite pentru toate variantele, completate perfect de sosul cremos, mazărea crocantă și merișoarele dulci acrișoare. Ce zici să încerci și tu una? 🧆
1 porție conține
- 659 kcal
- 48 g carbohidrați
- 33 g grăsimi
- 38 g proteine
Pentru 3 porții
- 400 g de carne tocată de vită
- sare
- piper
- oregano
- usturoi uscat
- ceapă uscată
- 1 ou
- 2 ml de ulei de măsline în spray
- 1 lingură de ghee
- 2 linguri de făină
- 515 ml de bulion de vită
- 1 lingură de brânză dulce
- 200 ml lapte
- 2 lingurițe de Muștar Dijon
- 2 linguri de sos de soia
- nucșoară
- sare
- piper
- 100 g de mazăre congelată
- 2 linguri de compot de merișoare
Instrucțiuni:
-
Începeți prin a pregăti bilele - amestecați toate ingredientele, cantitatea de condimente este la alegere, și după preferințele dvs. de gust. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 15 minute, apoi formați bilele și coaceți‑le în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 20 de minute.
-
Între timp, preparați piureul de cartofi - fierbeți și pasați cartofii cu puțin ghee, lapte și sare după gust.
-
Sosul iconic nu trebuie ratat - încălziți ghee‑ul într‑o tigaie, adăugați făina și amestecați bine pentru a evita formarea de cocoloașe. Când amestecul este auriu, începeți să adăugați treptat zeama, amestecând din nou bine pentru a evita formarea de cocoloașe. Se adaugă brânza de vaci, laptele și dijon, se amestecă și se termină cu sosul de soia și nucșoara. Se lasă să fiarbă până se îngroașă.
-
Apoi serviți bilele cu piure de cartofi, sos, compot de merișoare și mazăre cu unt.
Deci, enjoy! 🚀