Așa că acești cartofi umpluți au luat cu asalt lumea internetului. Și nu e de mirare. Este o masă rapidă și plină de satisfacții pe care o poți face din cartofi deja fierți (ceea ce îți ușurează mult munca și îți reduce timpul petrecut în bucătărie), plus că este mereu un pic diferită. O poți umple cum vrei sau după ce ți‑a mai rămas prin casă. De data aceasta am optat pentru clasicul cu pui, sos demi glace de ceapă și mazăre și trebuie să spunem că nu a fost ultima dată când am făcut acest brăduț gastronomic... Deci, aveți de gând să o încercați și voi?
1 porție conține
- 363 kcal
- 41 g carbohidrați
- 14,6 g grăsimi
- 16 g proteine
Pentru 1 porție
- 1 cartof
- 10 g de 30% Eidam
- 1 căpățănă de usturoi
- Sare de Himalaya
- piper roșu
- 40 g de R2E carne de pui
- 2 linguri de mazăre sterilizată
- 1/2 ceapă
- 5 g de amidon de porumb
- 2 lingurițe de Vilgain demi glace
- 120 ml apă
- 1 căpățănă de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
Instrucțiuni:
-
Se coace cartoful fiert într‑o friteuză cu aer cald până devine crocant la aproximativ 185 °C timp de 10 minute. -
Între timp, se prepară sosul. Ceapa tocată și usturoiul tocat se prăjesc în puțin ulei.
-
Se adaugă apoi apă amestecată cu amidon, se adaugă demi glace și se condimentează.
-
Se amestecă și se fierbe la foc mic pentru un timp. Apoi se amestecă cu un blender.
-
Se taie cartoful în cruce, se pasează ușor cu degetele, se adaugă o bucată de unt și se amestecă untul cu un cuțit până se formează un piure.
-
Se adaugă și brânza rasă și usturoiul pisat. Se amestecă și se așază bucățile de pui deasupra.
-
Se presară mazărea deasupra, se toarnă sosul de ceapă și se presară cu ceapă prăjită crocantă.
Poftă bună!