Dacă vă place acest clasic ceh - fish fingers prăjiți cu piure și sos tartar, dar nu vreți să mâncați prea multe alimente pline de calorii și prăjite de cine știe ce origine, haideți să facem o versiune mai ușoară cu aer cald, pentru jumătate din calorii și cu ingrediente de calitate. Este de fapt destul de ușoară și fără prăjire, gata în jumătate de oră. Dacă nu vreți sos tartar de casă, nu ezitați să adăugați un alt sos preferat și apoi doar savurați! 🚀
1 porție conține
- 472 kcal
- 46 g carbohidrați
- 20 g grăsimi
- 30 g proteine
Pentru 2 porții
- 200 g de cod
- 1 strop sare
- 20 g de făină
- 1 ou
- 30 g de pesmet panko
- 10 g de ghee în spray
- 50 g de Iaurt grecesc
- 30 g de maioneză light
- 20 g castraveți murați
- 1 linguriță de Muștar Dijon
- 1 linguriță de suc de lămâie
- pătrunjel
- sare
- piper
- 1 linguriță de ceapă uscată
Instrucțiuni:
-
Uscați fileurile de cod și tăiați‑le în fășii mai groase. Ar trebui să obțineți 3‑4 bucăți per cub de file. -
Apoi se acoperă într‑un strat triplu: făină -> ou bătut -> pesmet panko. Se pun într‑o friteuză, se stropesc cu ghee spray și se coc la 180 °C timp de aproximativ 15 minute, până devin aurii și crocante pe exterior.
-
Pentru garnitură , fierbeți cartofii cu coajă, lăsați‑i să se răcească pe jumătate și apoi curățați‑i de coajă. Se amestecă apoi cu ghee, lapte, sare și se mixează până la omogenizare.
-
Cum să faci tartar de casă? Amestecă iaurt, maioneză, castraveți tăiați, puțin din zeama lor, dijon, suc de lămâie, pătrunjel tocat, ceapă uscată și sare și piper după gust.
PS: mărarul merge foarte bine cu peștele și îl poți adăuga și în sos! 🌿
-
Serviți fish fingers cu piure, sos tartar și presărați cu restul de pătrunjel tocat.
Poftă bună!