Tacos în stil sushi? Da! Iar rezultatul vă va surprinde foarte mult... Felii crocante de alge noricu un strat de orez lipicios formează baza care poartă tot ce este bun - somon marinat, avocado cremos, castravete răcoritor și sos dulce și picant de maioneză și chilli dulce. Fiecare bucățică are raportul perfect de nutrienți și în 30 de minute aveți în farfurie o bunătate asiatică care nu îi va ofensa nici pe cei mai mari gurmanzi. Perfect pentru brunch, un prânz ușor sau ca o tratație originală pentru un vizitator. Așa că haideți! 🍣
1 porție conține
- 345 kcal
- 33 g carbohidrați
- 19 g grăsimi
- 12 g proteine
Pentru 3 porții
- 200 g de somon
- 100 g de orez sushi
- 3 felii de alge nori
- 15 g de maioneză light
- 20 g de sos sweet chilli
- 60 g de avocado
- 60 g de castraveți
- sare
Instrucțiuni:
-
Mai întâi se spală somonul, se îndepărtează pielea, se usucă, se presară cu sare și se lasă la marinat timp de 15‑30 de minute. -
Între timp, pregătiți orezul pentru sushi clătinându‑l cu apă și gătindu‑l conform instrucțiunilor. Puteți adăuga puțin oțet de sushi pentru un gust mai puternic.
-
Se decupează un cerc din foi de alge nori cu un diametru de aproximativ 13 cm și se aplică un strat subțire de orez fiert.
-
Se împăturește în formă de taco, se pune într‑un vas de copt și se coace la 180 °C timp de 10‑15 minute.
-
Între timp, spălați somonul de crusta de sare, uscați‑l și tăiați‑l în felii mai groase (acest lucru depinde de preferințele dvs.). De asemenea, tăiați felii castravetele și avocado. Se amestecă maioneza cu sosul sweet chilli.
-
Apoi stivuiți somonul, avocado și castravetele în tacos, stropiți cu sos și savurați!