Somon crocant cu orez iasomie, legume și avocado este alegerea perfectă atunci când doriți un prânz sau o cină rapidă, ușoară și nutritivă. O marinată de chilli dulce, miere și sos amino oferă peștelui echilibrul perfect de dulceață și umami, în timp ce coacerea asigură un finisaj frumos crocant, fără grăsimi inutile. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega‑3, proteine și vitamina D, deci nu numai că are un gust minunat, dar vă va hrăni și organismul. Și ca un bonus? Arată la fel de bine pe farfurie ca și gustul!
1 porție conține
- 557 kcal
- 60 g carbohidrați
- 24 g grăsimi
- 36 g proteine
Pentru 1 porție
- 150 g de somon
- 60 g de orez iasomie
- 40 g de varză roșie
- 1/2 de avocado
- 80 g de castraveți
- sare
- piper
- ulei de măsline în spray
- susan
- 8 g de miere de flori
- 2 lingurițe de sos amino
- 1 lingură de sos sweet chilli
Instrucțiuni:
-
Se spală, se usucă și se taie somonul în cuburi. Se marinează în marinată preparată din miere, piper, sos amino și sos de chilli dulce și se păstrează la frigider timp de cel puțin 30 de minute. -
Puneți apoi somonul în cuptorul preîncălzit la 180 °C și scoateți‑l după 10‑12 minute. Între timp, gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
-
Și treceți la servit! Se pune totul într‑un bol și savurați!