Spaghetele nu sunt niciodată suficiente. Un fel de mâncare rapidă și ușoară pe care o puteți găti în nenumărate variante. O versiune populară sunt spaghetele aglio olio, care se caracterizează prin gustul puternic de usturoi și ulei de măsline. Dar dacă adăugați puțin ardei iute, puteți crea un fel de mâncare cu ingrediente minime care este bogat în aromă și, credeți‑ne, nu va ofensa nici cel mai înrăit italian! 🤌🏻
1 porție conține
- 578 kcal
- 60 g carbohidrați
- 30 g grăsimi
- 16 g proteine
Pentru 3 porții
- 250 g de tagliatelle
- 5 căpățăni de usturoi
- 1 linguriță de fulgi chili
- 80 ml de ulei de măsline
- sare
- 50 g de parmezan
- busuioc proaspăt
Instrucțiuni:
-
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți pastele după fierbere, dar păstrați aproximativ 100 ml de apă din paste pentru sos. -
Se toarnă uleiul într‑o tigaie mai mare și se lasă să se încingă la foc mediu.
-
Usturoiul se taie feliuțe subțiri și se adaugă în uleiul încins. Prăjiți‑l până devine auriu.
-
Se adaugă apoi ardeiul iute, piperul, sarea și pastele în tigaie.
-
Se amestecă totul pentru a acoperi pastele în ulei.
-
Apoi adăugați puțină apă de la paste și lăsați totul să se mai încălzească puțin în tigaie.
-
La final, se presară cu parmezan ras și câteva frunze proaspete de busuioc. Și buon appetito!