Leurda este prima plantă de primăvară. Pesto obținut este frumos verde și aromat. Păstrați‑l într‑un borcan sigilat unde va rezista câteva săptămâni în frigider.
1 porție conține
- 569 kcal
- 67 g carbohidrați
- 25 g grăsimi
- 35 g proteine
Pentru 3 porții
- 50 g de leurdă
- 100 g de parmezan
- 50 g de nuci de caju
- 250 g de paste din orez
- 350 g de piept de pui
- 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
- 6 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Instrucțiuni:
-
Se spală leurda. Se taie carnea în fășii, se condimentează cu sare și piper. -
În recipient mai mic, puneți leurda, parmezanul, nucile, 4 linguri de ulei de măsline, sare, piper și se amestecă cu un blender până la omogenizare.
-
În tigaie mai adâncă, se încălzește restul de ulei de măsline, se prăjește carnea și se lasă deoparte.
-
Pastele se gătesc conform instrucțiunilor.
-
Se amestecă cu pesto‑ul preparat, se ornează cu semințe, carne de pui și serviți.
Poftă bună!