Un desert proteic pentru micul dejun ca la o cafenea de lux? Desigur! Ce zici să încerci fulgii de ovăz copți, care sunt perfect netezi, suculenți, plini de fistic crocant, cremă delicioasă de fistic, ciocolată, cafea... Sincer? Am putea vorbi la nesfârșit despre această bunătate pentru foarte mult timp, așa că ar fi bine să vă arătăm cum se face. 👇🏻
1 porție conține
- 277 kcal
- 31 g carbohidrați
- 8 g grăsimi
- 19 g proteine
Pentru 9 porții
- 290 g banane
- 250 ml lapte
- 150 g de iaurt alb
- 80 g de făină de ovăz fără gluten
- 55 g de cacao
- 60 g de protein blend de ciocolată
- 20 g de fistic
- 25 g de sâmburi de ciocolată - ciocolată neagră
- 180 g de fulgi de ovăz
- ghee în spray
- 2 lingurițe de Vilgain cafea instant
- 100 ml lapte
- 250 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi
- 30 g proteine de vanilie
- 20 g de cremă de fistic
- 1/2 de linguriță de matcha
Instrucțiuni:
-
Se pasează bananele pentru aluat, se amestecă cu laptele și iaurtul, apoi se adaugă ingredientele pentru bază și se amestecă. -
Apoi, adăugați fisticul tocat și bucățile de ciocolată și amestecați‑le în aluat.
-
Se aplatizează într‑o formă (aproximativ 20 x 20 cm), pe care o ungi cu puțin ghee și o pudrezi cu făină de ovăz.
-
Coaceți la 180 °C timp de 25‑30 de minute. Între timp, se prepară crema din brânza de vaci, crema de fistic, pudra de matcha, proteine și se amestecă bine. Se dă la frigider pentru moment.
-
Se amestecă cafeaua cu laptele cald și se toarnă peste prăjitura caldă imediat după coacere. (De asemenea, puteți face găuri cu cealaltă parte a unei lingurițe, astfel încât cafeaua să se absoarbă bine).
-
Întindeți apoi crema uniform deasupra, presărați cu cacao și fistic tocat și serviți!
-
Poftă bună!