Poké este un clasic atunci când te grăbești, dar vrei o cină nutritivă și sănătoasă. Ce zici să schimbi puțin clasicul ton de data aceasta și să încerci această versiune cu rață, un sos ușor picant și legume la alegere? Este mega ușor, gata în 20 de minute (în plus, dacă ați fiert deja orezul de la cina de aseară, chiar aveți nevoie de doar câteva minute) și e bun ca un mealprep într‑o cutie la drum. 🥗
1 porție conține
- 442 kcal
- 30 g carbohidrați
- 25 g grăsimi
- 24 g proteine
Pentru 2 porții
- 2 pachete de piept de rață în suc propriu
- 2 căpățăni de usturoi
- 1 linguriță de ghimbir
- chili
- 100 ml de bulion de vită
- 3 linguri de sos de soia
- 1 lingură Miere
- 1 linguriță de suc de lime
- 100 g orez
- castravete
- morcov
- ceapă verde
- 1 lingură de ulei de măsline
Instrucțiuni:
-
Se încinge o tigaie mai mare la foc mediu‑mare și se adaugă o lingură de ulei, ghimbir, usturoi și chilli după gust. Se rumenește puțin. -
Se toarnă bulionul, sosul de soia, mierea și sucul de lime. Se lasă să fiarbă până când sosul scade la jumătate.
-
Între timp, se călesc piepturile de rață cu puțin ulei într‑o altă tigaie.
-
Se servește cu orez fiert, felii de castravete și morcov, ceapă de primăvară și, dacă vă place mâncarea picantă, adăugați ardei iute. Turnați sosul peste și serviți.
Poftă bună!