O masă rapidă, ușoară, dar perfectă pentru un prânz și o cină savuroasă. Aceste plăcinte de cartofi cu miez moale de brânză și sos de iaurt de casă vă arată că mâncarea reconfortantă poate fi și echilibrată din punct de vedere nutrițional. Cu un conținut minim de grăsimi, o doză decentă de proteine și fibre, acestea vă vor sătura frumos, fără a vă împovăra. Sunt perfecte în cutie, pentru o cină ușoară și ca o masă pregătită pentru mai multe zile!
1 porție conține
- 450 kcal
- 69,2 g carbohidrați
- 7,5 g grăsimi
- 24,1 g proteine
Pentru 2 porții
- 500 g de cartofi
- 25 g de făină integrală de speltă
- 25 g de amidon de porumb
- 1/2 de linguriță sare
- 1/4 de linguriță de piper
- 1/2 de linguriță de usturoi uscat
- 1/4 de linguriță de ceapă uscată
- 1/2 de linguriță de boia măcinată
- 50 g de mozzarella rasă
- 50 g de brânză
- 60 g de Iaurt grecesc
- 1 lingură de ketchup cu conținut scăzut de zahăr
- 1 lingură de sos de soia
- 1/4 de linguriță de boia măcinată - afumată
- 1/2 de linguriță de usturoi uscat
Instrucțiuni:
-
Se fierb cartofii curățați și tăiați mărunt până se înmoaie, se poate face și cu o zi înainte. -
După ce s‑au răcit, se zdrobesc cu o furculiță sau chiar cu un blender. Se adaugă restul ingredientelor pentru plăcinte, cu excepția brânzei, și se lucrează până se obține un aluat. Se ia o bucată de aluat, se face o chiftea și se adaugă brânza. Se acoperă cu cealaltă chiflă și se amesteca, formând o minge în mâini și strivind‑o ușor. Am făcut 8 bucăți, am folosit aproximativ 70 g de aluat pentru una.
-
Se pun plăcintele într‑o friteuză cu aer cald și se stropesc cu ghee spray. Coaceți la 200 °C timp de 20 de minute. La jumătatea coacerii, întoarceți plăcintele. Se servesc cu sos de iaurt și salată de legume.
-
Sau le bagi într‑o cutie și le iei cu tine? Vă lăsăm pe voi să decideți, așa că poftă!