Bol ușor pufos cu chifteluțe? Credem că este prânzul perfect pentru acasă și în cutie, care te va energiza, nu te va încetini, îi va oferi corpului tău toți nutrienții de care are nevoie și îl va face un răsfăț perfect! Puteți adăuga sosul și legumele la alegere, legumele fermentate sunt un plus excelent și pentru întreaga masă pentru o masă mai prietenoasă cu microbiomul. Deci, ce ai mai adăuga la bol? 🥗
1 porție conține
- 562 kcal
- 52 g carbohidrați
- 25 g grăsimi
- 33 g proteine
Pentru 2 porții
- 200 g de piept de pui în suc propriu
- 70 g de făină integrală de speltă
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 ou
- 30 g de ceapă
- 1 căpățănă de usturoi
- piper
- 230 g de cartofi dulci
- 150 g de Vilgain R2E năut
- 80 g de avocado
- 40 g de iaurt alb
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare de mare
- piper
- suc de lămâie
- 1 lingură de parmezan
Instrucțiuni:
-
Se curăță cartofii dulci, se taie în bucăți și se așază pe o tavă cu hârtie de copt.
-
Clătiți năutul și puneți‑l pe o foaie de copt împreună cu cartofii dulci.
-
Se sărează ușor cartofii dulci și năutul și se presară cu parmezan. Coaceți‑le la 190 °C timp de 45‑50 de minute.
-
Se rupe puiul într‑un castron și se adaugă restul ingredientelor pentru bile.
-
Se formează bile sau chiftele din aluat rezultat.
-
Se prăjesc chiftelele pe ambele părți într‑o tigaie sau se coc în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.
-
Serviți bilele, cartofii dulci și năutul cu legume și o baie de iaurt, avocado, suc de lămâie și ierburi aromatice.
Savurați!