Pastele cremoase cu dovleac cu feta și curcan suculent sunt un must have de toamnă plin de arome și nutrienți. Dulceața delicată a dovleacului se completează perfect cu salinitatea fetei, care le dă lovitura potrivită, iar carnea, la rândul ei, proteinele necesare. 💪🏻 Aceasta este o rețetă rapidă și ușoară, perfectă pentru o cină sau un prânz cald, atunci când doriți să vă răsfățați cu o masă sățioasă, dar sănătoasă. În plus, este o masă ușoară într‑o cutie pe care o puteți lua cu ușurință la școală sau la serviciu. 🤩
1 porție conține
- 833 kcal
- 71 g carbohidrați
- 34 g grăsimi
- 67 g proteine
Pentru 4 porții
- 1 dovleac plăcintar
- 250 g de brânză feta
- sare
- piper
- cimbru
- 1 strop de chili
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 căpățăni de usturoi
- 800 g de Vilgain R2E carne de curcan
- 40 g Vilgain pesta rosso
- 2 căni de baby spanac
- 300 g de paste cu năut
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. -
Se ia un vas de copt și se adaugă dovleacul decojit și tăiat cubulețe. Puneți un bloc de feta în mijloc, stropiți cu ulei de măsline și adăugați o lingură de pesto. Se presară cu ierburi proaspete și mirodenii după gust.
-
Introduceți vasul de copt în cuptor și coaceți timp de 40‑50 de minute, până când dovleacul este moale și poate fi ușor străpuns cu o furculiță.
-
Între timp, aduceți apă sărată la fierbere într‑o oală mare. Adăugați pastele și gătiți‑le în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Înainte de a scurge apa, măsurați 1 cană de apă din paste și puneți‑o deoparte (acest pas este esențial pentru consistența perfectă a sosului).
-
Zdrobiți amestecul de dovleac prăjit și feta cu puțină apă din paste cu o furculiță sau folosiți un blender pentru a amesteca totul într‑un sos omogen.
-
Apoi se amestecă cu paste, spanac și curcan R2E ușor rumenit.
-
Serviți cu o crenguță de cimbru și poftă bună!