Nu vă place mâncarea fără carne? Atunci nu ați încercat încă acest kebab pufos de tofu! De îndată ce îl încerci, nici nu-ți vei da seama că lipsește carnea. Combinația perfectă de felii subțiri de tofu marinat, legume și sos cremos este exact ceea ce trebuie. Așa că vino alături de noi pentru a vedea cum să faci acest clasic într‑o haină vegetariană ușoară, gata în 20 de minute! 🌱
1 porție conține
- 504 kcal
- 56 g carbohidrați
- 19 g grăsimi
- 26 g proteine
Pentru 2 porții
- 180 g de tofu afumat
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de ardei roșu
- 1 linguriță de condimente gyros
- 1/2 de linguriță de usturoi uscat
- 1/2 de linguriță de coriandru uscat
- 1 lingură de sos de soia
- 1 lingură de ulei de măsline
- strop sare
- 50 g salată iceberg
- 100 g de roșii cherry
- 100 g de castraveți
- 1 linguriță de ulei de măsline
- suc de lămâie
- busuioc uscat
- 150 g de iaurt alb
- 1 linguriță de usturoi uscat
- 1/2 de linguriță de busuioc uscat
- 1 linguriță de oțet de orez
- strop sare
- strop zahăr din trestie
Instrucțiuni:
-
Se taie tofu în felii subțiri cu un curățător de legume. -
Feliile împreună cu toate condimentele enumerate, se adaugă ulei de măsline, sos de soia tamari și un vârf de cuțit de sare. Se amestecă totul astfel încât tofu să fie bine acoperit în marinată.
-
Se amestecă salata iceberg tocată cu roșiile cherry tocate, castravetele, sucul de lămâie, uleiul de măsline și busuiocul uscat.
-
Pentru dressing, se amestecă iaurtul alb cu usturoi uscat, busuioc, un vârf de sare, zahăr și puțin oțet de orez.
-
Se prăjește tofu într‑o tigaie încinsă. Se sotează timp de aproximativ 5 minute, amestecând continuu pentru ca tofu să nu se ardă
-
Pregătiți pâinea pita feliind‑o pentru a crea un buzunar.
-
Ungeți interiorul pâinii pita cu dressing de usturoi (nu vă zgârciți!), apoi adăugați salata și terminați cu tofu. La final, acoperim cu încă o porție de dressing.
-
Și am terminat, așa că poftă!