Iubești churros, dar nu vrei să mănânci bomboane prăjite pline de ulei? Asta nu înseamnă că nu te poți răsfăța, doar gândește‑te puțin și încearcă-le într‑un mod mai sănătos. Poate pe hârtie de copt în cuptor în loc să le prăjești convențional! Te vei bucura de ele la fel de mult, dacă nu chiar mai bine - așteaptă-te la crocantul perfect și la moliciunea din interior și ai încredere că, dacă adaugi cremă proteică pentru înmuiere, nu vei da greș! 😏
1 porție conține
- 322 kcal
- 44 g carbohidrați
- 13 g grăsimi
- 7 g proteine
Pentru 4 porții
- 240 g apă
- 15 g de unt de migdale
- 12 g de zahăr din curmale
- 20 g de Vilgain grass - fed ghee
- 120 g de făină
- spray cu ulei de cocos
- 60 g de zahăr din curmale
- linguriță de scorțișoară
Instrucțiuni:
-
Într‑o cratiță medie, la foc mediu, se încălzesc apa, untul sau ghee‑ul, zahărul și laptele. Odată ce amestecul începe să fiarbă, se ia de pe foc și se adaugă făina. Se fierbe din nou timp de 2‑3 minute până când aluatul se omogenizează și formează o peliculă pe fundul cratiței. -
Lăsă aluatul să se răcească la temperatura camerei și apoi transferă într‑o pungă de patiserie cu vârful stelat sigilat.
-
Preîncălzește cuptorul la 200 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Formează churros pe aceasta. Folosește o foarfecă pentru a le tăia cu grijă. Unge sau pulverizează o cantitate foarte mică de ulei pe toate părțile și coace timp de aproximativ 30 de minute, până devin aurii.
-
Apoi pur și simplu rulează-le în zahăr cu scorțișoară și înmoaie‑le în noua noastră cremă proteică! 🤤