Aceste crispy de casă sunt tot ce vă doriți de la crispy de pui! Suprafață crocantă, carne suculentă și fără ulei prăjit în exces. Pesmetul panko le face frumos aurii și crocante, în timp ce airfryer‑ul se asigură că sunt ușoare, curate și fără o tonă de uleiuri de calitate inferioară. În plus, știți exact ce mâncați și de unde provin ingredientele folosite. Așa că data viitoare când ți se face poftă de acest clasic al fast‑food‑ului, nu aștepta livrarea și fă-le chiar tu acasă. 🚀
1 porție conține
- 436 kcal
- 39 g carbohidrați
- 7 g grăsimi
- 53 g proteine
Pentru 4 porții
- 800 g de piept de pui
- 180 g de iaurt alb
- 1/2 de linguriță sare
- 1 lingură de boia măcinată
- 200 g de pesmet panko
- ulei de măsline în spray
- 1/2 de linguriță de piper
Instrucțiuni:
-
Se spală carnea și se taie în fâșii de mărime medie. Se înmoaie în amestecul de iaurt și mirodenii. Se lasă în frigider timp de cel puțin două ore. Acest lucru va face carnea frumoasă, fragedă și suculentă.
🤫 Puteți sări peste acest pas dacă vă grăbiți, de exemplu, dar noi îl recomandăm pentru o aromă și o textură mai pronunțate ale cărnii.
-
Apoi, acoperiți‑le bine cu pesmet panko (sau fulgi de porumb zdrobiți). Se pun într‑o friteuză cu aer cald, se stropesc cu ulei de măsline și se coc la 200 °C timp de aproximativ 15‑20 de minute (întoarceți‑le la jumătatea timpului).
-
Apoi se servește cu sosul preferat sau într‑o tortilla.