Cartofi pai care sunt gata în câteva minute, fără prăjire, din cartofi adevărați? Noi putem, și nu sunt produse semifinite congelate! De asemenea, sunt mult mai crocanți datorită hack‑ului pe care ți‑l vom arăta în rețetă, grozavi ca garnitură cu carne sau altă alternativă vegetală, și vor fi grozavi și pentru o gustare ușoară cu niște sos aromat! 🚀
1 porție conține
- 497 kcal
- 95 g carbohidrați
- 5,5 g grăsimi
- 13,5 g proteine
Pentru 1 porție
- 500 g de cartofi
- sare
- rozmarin
- usturoi uscat
- 1 linguriță de amidon de porumb
- 2 ml de ghee în spray
- 10 g de parmezan
- frunză de pătrunjel
Instrucțiuni:
-
Decojiți cartofii, tăiați‑i și aruncați‑i în apă rece cu gheață pentru un timp. Acest lucru va scăpa de excesul de amidon și va face cartofii prăjiți mai crocanți. Apoi uscați‑i, sărați‑i și adăugați puțin amidon de porumb, care la rândul său va forma acum o crustă pe cartofi prăjiți, făcându‑i și mai crocanți.
-
Se pun cartofii pai în friteuză cu aer cald sau într‑un cuptor încins pe o tavă de copt, se stropesc cu ulei de măsline sau ghee și se coc la 200 °C timp de aproximativ 15 minute (aici depinde mult de grosimea cartofilor tăiați felii și de puterea friteuzei/ cuptorului, așa că supravegheați cartofii în mod regulat pentru a nu se arde).
-
Când sunt aurii, scoateți‑le din cuptor, presărați‑le cu parmezan, asezonați‑le după gust, adăugați ierburi proaspete, sosul preferat și savurați!