Biscuiții de cocos sunt nelipsite de Crăciun. 🥥 Și nu am fi noi dacă nu v‑am arăta o versiune mai sănătoasă și plină de ingrediente excelente. Această prăjitură este un pariu sigur. Este foarte ușoară și suntem puțin îngrijorați că nu vor prinde seara pentru că se vor mânca imediat. Așa că ce‑ar fi să o încercați și voi?
1 porție conține
- 63 kcal
- 3,1 g carbohidrați
- 4,8 g grăsimi
- 1,2 g proteine
Pentru 15 porții
- 1,5 cană de nucă de cocos
- 2 albușuri
- 2 linguri sirop de arțar
- 50 g de sâmburi de ciocolată - ciocolată neagră
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 170 °C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. -
Într‑un bol, se bat albușurile de la două ouă până devin cremoase. Se încorporează cocos și siropul de arțar.
-
Folosind o lingură, se pune amestecul preparat pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
-
Se coace timp de 20 de minute sau până când se rumenește deasupra. Se lasă să se răcească.
-
Se topește ciocolata cu uleiul de cocos. Amestecați până la omogenizare.
-
Se înmoaie biscuiții răciți cu partea de jos în ciocolată și se așază din nou pe hârtia de copt. Se stropește ușor partea de sus a biscuiților cu ciocolata rămasă. Se lasă să se răcească complet și se servesc.
-
Poftă bună!