Pâine cu banane perfect moale? Și dacă ți‑am spune că este și complet fără gluten! O poți face și tu, chiar dacă bucătăria nu te cheamă , și nici nu va trebui să petreci ore întregi de copt în ea. Această pâine cu banane este exact micul dejun sau gustarea perfectă pentru oricine are poftă de dulce, dar vrea și ceva mai echilibrat și sănătos. 🍌
1 porție conține
- 171 kcal
- 19 g carbohidrați
- 9 g grăsimi
- 3 g proteine
Pentru 12 porții
- 180 g de făină de ovăz fără gluten
- 2 ouă
- 50 g zahăr din nucă de cocos
- 75 g de ulei de nucă de cocos
- 2 banane
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- 50 g de chipsuri de ciocolată
- 1 lingură de unt de arahide
- 10 g de arahide
Instrucțiuni:
-
Se bat ouăle cu zahărul de cocos și apoi se adaugă restul ingredientelor "umede", inclusiv banana pasată. -
Într‑un al doilea bol, se amestecă făina, praful de copt și scorțișoara. Se adaugă la partea umedă.
-
Se amestecă și se adaugă untul de arahide și chipsurile de ciocolată. Puneți chipsurile de ciocolată și deasupra cu alunele.
-
Se coace timp de 40 de minute la 180 °C acoperit cu folie, se îndepărtează folia pentru ultimele 10 minute și se lasă să se coacă până devine auriu.
-
În cele din urmă, tăiați, stropiți cu puțin unt de nuci, puteți adăuga și brânză de vaci, care înmoaie perfect pâinea și serviți!