Dacă nu ați încercat încă feta bătută, ar trebui să faceți asta cât mai curând posibil. Este un dip excelent pentru orice legume prăjite, cartofi sau chiar pentru salată sau pâine.
1 porție conține
- 347 kcal
- 17,1 g carbohidrați
- 24,6 g grăsimi
- 12,7 g proteine
Pentru 4 porții
- 500 g de morcovi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de miere de flori
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de ardei roșu
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/2 de linguriță sare de mare
- 1 strop de piper
- 200 g de brânză feta
- 140 g de iaurt grecesc degresat
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de suc de lămâie
- 2 căpățăni de usturoi
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 linguriță de semințe de dovleac
- 1 linguriță de rodie
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. -
Curățați morcovii și tăiați‑i în bucăți mai mici. Puneți‑i într‑un bol și adăugați uleiul de măsline, mierea și condimentele. Cu ajutorul mâinilor, amestecați și tăvăliți morcovii în amestec.
-
Se așază morcovii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Coaceți timp de aproximativ 20‑25 de minute. Întoarceți morcovii la jumătatea coacerii, astfel încât să fie făcuți uniform.
-
În timp ce morcovii se prăjesc, preparați feta bătută. Puneți toate ingredientele într‑un blender și amestecați până devine netedă și cremoasă. Dacă o doriți mai subțire, adăugați puțină apă.
-
Se întinde feta bătută fin pe o farfurie. Așezați morcovii prăjiți deasupra. Decorați cu semințe de dovleac, semințe de rodie și un strop de ulei de măsline.
Savurați!