Îți plac batoanele müsli, dar nu vrei să le cumperi pe cele din magazin care sunt pline de zaharuri adăugate și alți aditivi?
Avem o soluție pentru tine! Coace pe cele de casă care au nevoie doar de câteva ingrediente de bază și sunt gata în mai puțin de o oră (și asta include pregătirea!). Le poți umple cu fructele tale preferate sau cu ce este în sezon și poți face o versiune ușor diferită de fiecare dată. Btw, experimentarea cu fructe este chiar pe placul tău! Așa că anunță-ne în comentarii dacă vei încerca coacăzele, așa cum am făcut noi, sau vei alege altceva. 🍓
1 porție conține
- 404 kcal
- 50 g carbohidrați
- 14 g grăsimi
- 17 g proteine
Pentru 6 porții
- 140 g de fulgi de secară
- 160 g de făină de ovăz
- 40 g de ulei de nucă de cocos
- 100 g sirop de arțar
- 70 g de unt de arahide
- 60 g proteine de vanilie
- 300 g de coacăze
- 1 linguriță sirop de arțar
- 50 g apă
Instrucțiuni:
-
Se încălzesc coacăzele cu sirop de arțar sau alt îndulcitor și apă într‑o tigaie la foc mediu (dacă aveți fructe congelate, nu adăugați apă). -
Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă amestecul să fiarbă timp de aproximativ 5 minute. Se amestecă din când în când pentru a preveni arderea și la final se pasează ușor coacăzele fierte cu o furculiță. Dacă aveți nevoie să îngroșați amestecul, adăugați o linguriță de amidon dizolvat în puțină apă și lăsați să se încălzească pentru o vreme.
-
Se amestecă toate ingredientele pentru bază într‑un bol. Amestecul ar trebui să se țină împreună, dacă este prea gros și sfărâmicios, adăugați puțină apă sau unt de arahide. Dacă este prea umed, adăugați mai multă făină de ovăz.
-
Se pune deoparte o treime din amestec pentru a se presăra pe partea de sus a batoanelor. Presați restul de amestec într‑o formă de pâine unsă.
-
Apoi se toarnă amestecul de fructe și se întinde peste bază.
-
Se presară restul amestecului de ovăz, se dă la frigider peste noapte, apoi se taie în felii și se savurează acasă sau pe drum!