Nici tu nu poți rezista plăcintei ocazionale cu pizza de la magazin? Da, te umple pentru o vreme, dar după câteva minute îți este din nou foame, ca să nu mai vorbim de dezamăgirea care te așteaptă atunci când muști dintr‑o pizza uscată, cu un vârf de cuțit de brânză. Tocmai de aceea ar trebui să încerci această versiune ușoară, la o singură tavă, care este brutal de suculentă și plină și de proteine! 💪🏻
1 porție conține
- 340 kcal
- 22,5 g carbohidrați
- 17 g grăsimi
- 23 g proteine
Pentru 2 porții
- 50 g de făină de spelta
- 1 lingură de ulei de măsline
- 140 g de iaurt grecesc degresat
- 1/2 de linguriță sare
- 1 strop de usturoi granulat
- 1 strop de busuioc uscat
- 1/2 de linguriță de praf de copt
- 60 g de Vilgain sos de roșii puttanesca
- 40 g de roșii
- 70 g de R2E carne de pui
- 20 g de porumb
- 40 g de mozzarella
- busuioc
- 1 linguriță de ulei de măsline
Instrucțiuni:
-
Se unge o tavă de copt de aproximativ 10x20 cm cu un strop de ulei. -
Se adaugă iaurtul, făina și celelalte ingrediente pentru baza de pizza în castron și se amestecă totul.
-
Se întinde aluatul de bază în tavă astfel încât marginile să fie mai groase, iar în mijloc să se formeze o gaură pentru umplutură.
-
Întindeți sosul de roșii pe aluat, adăugați roșiile, carnea, porumbul, brânza și puțin busuioc sau condiment pentru pizza.
-
La final, se stropește ușor pizza cu ulei de măsline și se coace la 180 °C timp de aproximativ 35 - 40 de minute.