Ți se face uneori greață de toate dulciurile din perioada Crăciunului? Atunci ce‑ar fi să le intercalați cu ceva sărat, dar ca un twist perfect de Crăciun? 🎄
Încearcă această pizza ușoară dulce și sărată cu mere coapte, bacon crocant și rozmarin aromat. Pentru a ne asigura că nu este doar o lipie uscată, am adăugat și brânză mozzarella, astfel încât pizza să aibă câteva proteine în plus și nu este perfectă doar pentru înainte de Crăciun, ci credeți‑mă, va fi o gustare grozavă și pentru sărbători sau pentru petrecerile de Revelion și Anul Nou! ✨
1 porție conține
- 1 096 kcal
- 75,5 g carbohidrați
- 66,8 g grăsimi
- 37,7 g proteine
Pentru 1 porție
- 1 Vilgain bază pentru pizza
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 felii de bacon
- 100 g de mozzarella
- 1/2 de măr
- 10 g de parmezan
- 1 linguriță de Vilgain rozmarin
- fulgi de sare
- piper
- miere
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. -
Pregătiți baconul. Tăiați feliile în bucăți mai mici și prăjiți‑le într‑o tigaie până devin aurii. Se scurge baconul de ulei și se transferă din tigaie pe o farfurie.
-
Se taie merele în felii subțiri.
-
Se unge baza de pizza cu ulei de măsline.
-
Apoi, se presară pizza cu parmezan ras și mozzarella mărunțită.
-
Se așază deasupra feliile de măr și baconul.
-
La final, se presară rozmarin și sare și piper după gust.
-
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute, până când marginile merelor încep să se caramelizeze.
👉🏻 friendly reminder: fiecare cuptor coace puțin diferit, așa că verificați în continuare pizza pentru a vă asigura că nu se arde.
-
Înainte de servire, se stropește cu puțină miere pentru a finisa perfect pizza.
-
Asta e tot! Așa că savurați!
PS: sharing is caring, așa că taie‑l pentru o grămadă de prieteni la tine acasă... 😏