Uitați de caloriile goale! Această rețetă nu se rezumă doar la sos cremos și șuncă - datorită pieptului de pui, parmezanului și mozzarellei, aveți mai mult de 45 g de proteine per porție pentru a vă menține sătul pentru mult timp. Adăugați la acestea fibrele din ciuperci, carbohidrații complecși din paste și o porție consistentă de aromă. Gata în jumătate de oră, este perfectă pentru un prânz consistent și ca o masă pregătită pentru a doua zi. Vrei să o încerci? 🍽️
1 porție conține
- 646 kcal
- 62 g carbohidrați
- 22 g grăsimi
- 47 g proteine
Pentru 2 porții
- 250 g de piept de pui
- 160 g de penne
- 150 ml de 12% smântână
- 15 g de parmezan
- 30 g de mozzarella rasă
- 125 g de ciuperci champignon
- 25 g de bacon
- 1/2 ceapă roșie
- 1 căpățănă de usturoi
- oregano
- sare
- piper
- ghee în spray
Instrucțiuni:
-
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Spălați, sărați, piperați și prăjiți pieptul de pui în puțin ghee până devine auriu. Aveți grijă să nu gătiți prea mult carnea, îndepărtați‑o când este frumos suculentă. -
Se prăjesc apoi ciupercile feliate, ceapa și baconul în tigaie. Se toarnă smântâna, se amestecă, se adaugă parmezanul ras și mozzarella la amestec și se condimentează cu oregano uscat. Se lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de câteva minute. Pentru o consistență mai cremoasă, se adaugă apa pentru paste.
-
Puneți pastele și sosul pe o farfurie, adăugați pieptul de pui tăiat felii, ceapă verde și savurați!