Nu ați reușit să coaceți nicio prăjitură anul acesta și vreți să o faceți înainte de sărbători? Poftim! Ce ziceți să încercați negresele ușoare din turtă dulce, pline de ciocolată, dar fără ouă și fără gluten, astfel încât să fiți invidiați de toată lumea la vizitele de sărbători.
1 porție conține
- 168 kcal
- 20,4 g carbohidrați
- 7,2 g grăsimi
- 4,3 g proteine
Pentru 12 porții
- 190 g de făină de ovăz
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 14 g de condimente de turtă dulce
- 7 g de cacao
- 70 g sirop de arțar
- 50 ml ulei de avocado
- 60 g apă
- 240 g de piure de mere
- 140 g de iaurt grecesc degresat
- 60 g de unt de migdale
- 20 g sirop de arțar
- 1/2 de linguriță de scorțișoară
- 1/2 de linguriță de ghimbir măcinat
- 1/2 de linguriță de scorțișoară
- 1/2 de linguriță de cuișoare
- 1/2 de linguriță de nucșoară
Instrucțiuni:
-
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Pregătiți o tavă de copt mică (a noastră avea aproximativ 25x18 cm) și tapetați‑o cu hârtie de copt. -
Într‑un bol, amestecați ingredientele uscate - făina de ovăz, bicarbonatul de sodiu, condimentul pentru turtă dulce și cacao.
-
Într‑un alt bol, se amestecă siropul de arțar, uleiul, apa caldă și amestecul de mere.
-
Se adaugă ingredientele uscate la amestecul umed și se amestecă.
-
Se întinde aluatul pe o foaie de copt și se coace timp de aproximativ 25 de minute.
-
Se amestecă toate ingredientele pentru glazură. Se întinde uniform peste prăjitura coaptă și cel puțin ușor răcită. Tăiați și serviți.
-
Deci, poftă bună și sărbători fericite!