O încărcătură bună de lasagna vegană? Este exact ceea ce ți‑am pregătit astăzi!
Fie că ești vegan sau nu, cu siguranță te vei bucura de această versiune, deoarece are tot ce-ți trebuie pentru a-ți satisface nu doar poftele, ci și organismul. datorită lintei care stă la baza lasagnei, este prânzul perfect pentru Revelion și mealprep oricând te grăbești, dar vrei o masă sățioasă pe care trebuie doar să o reîncălzești într‑o zi agitată. 🚀
1 porție conține
- 267 kcal
- 46,7 g carbohidrați
- 19,5 g grăsimi
- 15,3 g proteine
Pentru 6 porții
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă
- 3 căpățăni de usturoi
- 200 g de morcovi
- 100 g de ciuperci champignon
- 100 g de frunze de spanac
- Vilgain R2E linte brună
- boia măcinată
- usturoi uscat
- busuioc uscat
- 425 g de piure de roșii
- 2 linguri de Vilgain Vegan Sugo Basilico
- sare
- piper
- 200 g de nuci de caju
- 1 cană apă
- 2 lingurițe de oțet de mere
- 1 linguriță de Muștar Dijon
- 1/2 de suc de lămâie
- sare
- piper
- paste lasagna
- drojdie delicatese
Instrucțiuni:
-
Începeți cu amestecul de legume. Prăjiți ceapa tocată și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii. Apoi adăugați morcovii feliați, ciupercile și sotați din nou. -
Se condimentează legumele cu boia dulce, usturoi uscat și busuioc. Se amestecă totul bine și se toarnă piureul de roșii. Se adaugă 2 linguri de pesto vegan pentru o aromă mai completă și se amestecă.
-
Apoi, se adaugă lintea maro prefiartă, 2 mâini de frunze de spanac și se fierbe până când morcovii sunt moi. La final, condimentați amestecul de legume cu sare și piper.
-
Următorul pas este să pregătiți "bechamel". Aruncați nucile de caju într‑un blender, turnați apă, adăugați oțet de mere, sucul de la o jumătate de lămâie, piper, sare și amestecați până obțineți o cremă omogenă.
-
Se pregătește un vas de copt. Întindeți pe fundul tăvii puțin amestec de legume. Așezați feliile de lasagna deasupra, urmate de "béchamel" vegan, apoi din nou amestecul de legume și feliile de lasagna și continuați să faceți acest lucru până când rămâneți fără paste. Amestecul de legume trebuie să fie deasupra.
-
Coaceți lasagna în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute la 180 °C. După 15 minute, se toarnă puțină apă peste lasagna. După coacere, se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească pentru o vreme.
-
Se servește presărat cu drojdie delicatese.
Poftă!