Tăițeii sunt un pariu sigur, motiv pentru care astăzi avem ceva exotic pentru tine sub forma tăițeilor thailandezi din orez cu creveți! Nu trebuie să îi servești doar ca un lucru fantezist acasă, sunt grozavi și ca un prânz la pachet care va fi invidiat de orice coleg sau coleg de clasă care trece pe la cantină... Dacă nu vrei creveți, adaugă o altă proteină preferată și încearcă alături de noi această mâncare rapidă și ușoară ! 🍜
1 porție conține
- 524 kcal
- 85 g carbohidrați
- 14 g grăsimi
- 25 g proteine
Pentru 1 porție
- 180 g de creveți
- 70 g de tăiței de orez
- 40 g de morcovi
- 20 g de praz
- 1/2 ceapă
- 60 g de broccoli
- căpățănă de usturoi
- 2 linguri de sos de soia
- 10 g de Vilgain miere de flori
- 1/2 de linguriță de ghee
- lime
- susan
- ceapă verde
- sos sweet chilli
Instrucțiuni:
-
Legumele se taie în bucăți mici și se prăjesc în puțin ghee.
-
Se adaugă apoi sosul de soia, mierea și tăițeii după preferință. Noi am ales tăiței de orez, pe care i‑am fiert în prealabil în apă clocotită timp de aproximativ 3 minute.
-
Sărați și piperați creveții spălați și prăjiți‑i în puțin ghee pentru aproximativ 40/60 de secunde pe fiecare parte. Supravegheați creveții pentru a nu se arde.
-
La final, serviți totul, presărați cu semințe de susan, ceapă de primăvară, stropiți cu suc de lime și, opțional, asezonați cu sos chilli.
Poftă bună!